Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Tablet

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Tablet

Witam. Prosiłbym o poradę w sprawie używania tabletu jako narzędzia do przeglądania ( wstępnej selekcji zdjęć ) z D7k. Tablet np.
    Samsung P5110 Galaxy Tab 2 10.1 16GB z Androidem mógłby spełnić taką rolę ? Głównie zależy mia na tym abym mógł np. podczas pracy na weselu zrobić sobie wstępną selekcję np na karcie, biorąc tablet jako monitor lub narzędzie z oprogramowaniem do przeglądania zdjęć. Oczywiście zapis na karcie jest w RAW. Czy w ogóle jest takie oprogramowanie na androida. Czy tablet musiałby mieć windows.
    Bardzo proszę o jakieś sugestie.
    Pozdrawiam

Domyślnie

A dlaczego nie Eye-Fi z JPG-ami + zwykła karta na RAW-y w drugim slocie?

Domyślnie

Wszystkie zdjęcia zapisuje w raw, potem zczytuję na komputer i wywołuję na dużym kompie do jpg. robiąc w razie potrzeby korekcję . WiFi nie brałem pod uwagę. Musiałbym wozić też laptop czego teraz nie robię .
    Ostatnio edytowane przez cocodrillo ; 10-06-2013 o 13:06

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cocodrillo Zobacz posta
    Musiałbym wozić też laptop
    Po co?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Po co?
    No jak po co ? to na czym będę przeglądał zawartość karty ? na telefonie ?
    Chcę sobie ułatwić selekcję zdjęć jeszcze podczas pracy. Wyświetlacz w aparacie jest spory, ale nie widać na nim wszystkiego tak dobrze jak na większym np 10`` . Zakup karty wifi daje mi tylko transfer bezprzewodowy.
    Natomiast tablet w bezpośrednim połączeniu z aparatem nawet kablem, dałby mi możliwość dokładnej selekcji
    i jak sugeruje esener jeśli jest oprogramowanie na androida, żeby przeglądał zdjęcie RAW to było by to to czego szukam. Po zrobieniu jakiejś partii podłączam aparat do tabletu i przeglądam.

Domyślnie

Chcę sobie ułatwić selekcję zdjęć jeszcze podczas pracy. Wyświetlacz w aparacie jest spory, ale nie widać na nim wszystkiego tak dobrze jak na większym np 10`` . Zakup karty wifi daje mi tylko transfer bezprzewodowy.
    Chyba chodzi o to, że w kartę wbudowany jest serwer www z hotspotem wifi, można się do tego podłączyć każdym urządzeniem przenośnym z kartą wifi. Akurat łączenie się telefonem niewiele daje, bo wyświetlacz podobnej wielkości jak w aparacie, ale są też tablety z wifi.

Tyle że z tego co słyszałem to te karty się psują.
    D7000 D40 | S 10-20/4.0-5.6 | N 18-105VR | N 35/1.8 | N AF 80-400VR | SB-400 SB-600 | Moje the best fotki.

Oszczędny w słowach Awatar esener
    Miasto
    Dolnyśląsk ;)

Domyślnie

Galaxy Tab 2 jak najbardziej, (tablety z windowsem to przeżytek) do tego aplikacja za 16 zł https://play.google.com/store/apps/d...awVision&hl=pl i masz pełen podgląd zdjęć

Domyślnie

Pisaleś, że chcesz na tablecie.

Uprawnienia umieszczania postów