Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Jaki monitor dla fotografa 2500-5000zł

Do tej pory działałem na jakimś Szajsungu, który zakupiłem w sieci MediaMarkt. Chciałbym się was poradzić jaki model Eizo moglibyście mi polecić - fotoamator z ambicjami, przede mną kilka kursów obróbki zdjęć itp.
    Chciałbym aby w tych 2 przedziałach czyli 2,5 lub 5k zmieścił się monitor + ewentualne oprogramowanie/usługa kalibracji ( nie znam się na tym więc jeśli piszę jakieś głupoty - wybaczcie ).

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dołóż parę złotych, weź CX240, zleć kalibrację/oprofilowanie i używaj na zdrowie.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Ile kosztuje kalibracja/oprofilowanie?

Domyślnie

Stary zaras się dowiesz że w tej cenie to wogóle nie mam monitorów na które można patrzeć a co dopiero obrabiać zdjęcia
    Nikt nie zauważy, że napisałeś fotoamator

Domyślnie

Napisz może, jaka przekątna Ciebie interesuje...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Przy takim budżecie SX2462W lub CX240 ze wskazaniem na CX240. Lepiej się nie da przy 24 calach
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

Dobrze radzą. W okolicach 5 tys EIZO CX240. Jeśli budżet zmusi do oszczędności do ok 2,5 tys, wówczas NEC P232W, EIZO SX2262W. Przekątna ma mniejsza znaczenie niż liniowość, regulacje.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d40nikon Zobacz posta
    Ile kosztuje kalibracja/oprofilowanie?
    Ceny są zmienne, niczym kobiety, ale zapytaj Kol. Tom01, bo on trudni się tym procederem.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Także idę za radą i pytam użytkownika Tom01 ile kosztowałaby kalibracja sx240 i dziękuję za dotychczasową pomoc w temacie

Domyślnie

Nie chcę zakładać nowego tematu, więc się podepnę, mam nadzieję, że autor się nie obrazi. U mnie sprawa wygląda tak, że działam na starym LCDku (kupiony zaraz po wejściu na rynek tego typu monitorków). Swoje wysłużył, właściwości potracił ale nadal działa i zdjęcia się jakoś obrabiało, ale chyba emeryturki przyszedł czas. Moglibyście polecić jakiś monitorek 24" do 1000zł, który zastąpi dotychczasowy sprzęt? Nie chcę jakiegoś Della czy Nec'a za kilka tysięcy złotych, bo to nie dla mojego zastosowania. Chciałbym zobaczyć różnicę po przesiadce no i żeby chociaż w jakimś stopniu radził sobie w temacie fotografii. Istnieją takie modele?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów