Po przesiadce z d700 na d800 mnie najbardziej uderzyło to, że po zrobieniu zdjęcia na dworze z naświetlaniem na osobę, w końcu zobaczyłem niebo bezpośrednio na wyświetlaczu.
Widzę, że różnica w dynamice również między d7100, a d600 jest spora dlatego jakoś odrzucam opcję APS-C TOP67, na twoich zdjęciach w szczególności tam gdzie jest białe to widać. Szum w przypadku drugiego body jest dla mnie mniej ważny.
Zastanawiam się tylko nad tym czy warto dołożyć do d610 i mieć (chyba) z głowy to kurzenie. Przeraża mnie jak niektórzy piszą, że przecież zdjęcia i tak robią na otwartej przysłonie, więc tego nie widać. Takie trochę to mało obiektywne i mylące dla innych potencjalnych klientów. Zdaję sobie sprawę z tego, że każdy kto kupił d600 będzie go chwalił, bo przecież kiedyś będzie go chciał sprzedaćI nie wykluczone, że tu na forum
Mi już przeszło fotografowanie wszystkiego na f1.4. Jak pojadę na wakacje i będę chciał strzelić fotkę na f5.6 lub nie daj boże na f.8, to co? Później każde zdjęcie czyścić w szopie? hm.... Tylko to mnie hamuje przed pójściem dzisiaj do sklepu. Byłem, macałem, jest na półce.... i.....?
Na dołożenie do d610 mam, tylko nie wiem czy jest sens. Ot, takie ma rozterki sercowe![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami