Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie Problem z uruchomieniem programu Samsung Auto Backup

Witam
    Mam problem z uruchomieniem programu Samsung Auto Backup. Posiadam dysk zewnętrzny Samsung Story Station 1.5 TB USB 2.0, początkowo dysk ten był zainstalowany na komputerze z systemem operacyjnym Windows XP i działał bardzo dobrze, program Auto Backup uruchamiał się i mogłem ustawiać w nim potrzebne mi parametry backupu. Po zmianie na Windows 7 nie mogę uruchomić programu Auto Backup, po kliknięciu na ikonę tego programu na pulpicie pojawia się na chwilę plansza programu i natychmiast znika bez uruchomienia programu ( w załączeniu zrzut z ekranu 1). Dysk jest widoczny przez komputer i mogę kopiować pliki na zasadzie kopiuj-wklej, lecz program Auto Backup nie wykonuje żadnych czynności tak jak to było przy XP.
    Nie mogę zrozumieć też dlaczego mimo zainstalowania najnowszej wersji programu 4.2.7240.405 ( zrzut z ekranu 1) w śród zainstalowanych programów mam nadal wersję 4.1.371.0 ( zrzut z ekranu 2)
    Bardzo proszę o pomoc, co mogę zrobić.
    zrzut z ekranu 1

zrzut z ekranu 2
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Próbowałeś "Uruchom jako administrator"?
    D200 plus graty...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KS Zobacz posta
    Próbowałeś "Uruchom jako administrator"?
    Tak, nic to nie pomaga. Pisałem do serwisu Samsunga, ale brak odzewu. Ponowne odinstalowanie aplikacji i zainstalowanie też nie pomaga. Może pozostają jakieś śmieci w rejestrach, ale tego nie mogę sprawdzić, nie wiem jak do tego się zabrać. Ktoś ma jakiś pomysł, co zrobić?

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Spróbuj trybu zgodności, np. z XP.

Przećwicz dostępne opcje.

ps. Programy do backupu raczej MUSZĄ być uruchamiane z prawami Admina.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Poprzednio było tak, że po włączeniu dysku zewnętrznego aplikacja sama się uruchamiała i dysk dokonywał porównania pików na komputerze i na dysku zewnętrznym, następnie dopisywał foldery i pliki które przybyły od ostatniego włączenia. Było to dla mnie bardzo wygodne, nie myślałem o tym co mam dopisać. Zastanawiam się czy jakiś intruz nie uszkodził mi tej aplikacji, miałem dwa robaki, ale Nod32 wykrył i usunął, może jeszcze coś zostało. Teraz skanuję dodatkowo Kasperskim skanerem, zobaczę co będzie.

Domyślnie

Miesiąc minął a problem dalej mam. Aplikację odinstalowałem wielokrotnie, nawet z wykorzystaniem programu Revo Uninstaller aby wszystkie śmieci usunąć. Jednak po ponownym zainstalowaniu oprogramowania problem nadal pozostaje z uruchomieniem programu tak jak pisałem wcześniej. Wszystkie uwagi kolegów brałem pod uwagę i nic, pomoc techniczna Samsunga problem olała i nie odpowiada na zgłoszenia. System jest czysty bez wirusów. Jeżeli Ktoś ma jakiś pomysł bardzo będę wdzięczny, nie wiem co mam robić. Nie bardzo uśmiecha mi się stawianie systemu od początku.

Uprawnienia umieszczania postów