Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie Tamron do D3100...?

Witam!!!Mam dylemat odnośnie wyboru obiektywu Tamrona 17-50 mm. Czy do typowo amatorskich zastosowań obejdzie się bez VC... Pomużcie.

Domyślnie

Obejdzie się bez VC (stabilizacji) bo stale światlo f/2,8 ten obiektyw ma ...
    można w trudniejszych warunkach zdjęcia nieporuszone robić .

Domyślnie

Tylko musisz kupić wersję z silnikiem, a ona lubi trochę doostrzać przez co ma wolniejszy AF od wersji pierwszej bez silnika.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

@puciek

a to doostrzanie to także występowało w szkłach dla Nikona. Obiło mi się gdzieś o oczy że występowało to jedynie w pierwszych wersjach pod Canona.. (chyba muszę się swojemu 17-50 dokładniej przyjrzeć, bo jeszcze nie zwróciłem uwagi na ten feler)..

Pozdro, BNG
    ---------
    Pozdarwiam,
    kolekcjoner słoików

Domyślnie

Czasami się zdarza także ze szkłem do nikona - w gorszych warunkach. Przy dobrym świetle jest ok. I nie wiem, czy wszystkie tak mają.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

Dokladnie, mialem tamrona bez VC razem z D3100. Doostrzal tylko w trudnych warunkach. Obrazek dawal swietny jak trafil AF w punkt. Niestety czesto lubial spodlowac. No i AF jest powolny. Na statyczne foty dzialal prawidlowo, niestety mojej 3 letniej corce nie dawal rady....
    Jak chcesz cos pozadnego w tym zakresie to proponuje Sigme 17-50 ze stabilizatorem. AF siedzi praktycznie zawsze w punkt. Dostaniesz go juz za 399€.
    Nikon D3100 + S10-20 4-5.6 + S30mm 1.4 DC HSM ART + N35mm 1.8G + S17-50 2.8 HSM OS + T70-300 VC USD 4-5.6 + Metz 50 AF-1

Domyślnie

Dzięki za sugestie. A gdyby tak porównać Tamrona 17- 50 oraz Sigmę 18-50 obydwa bez stabilizacji. Któryś ma przewagę jako amatorskie szkiełko czy po prostu w obu przypadkach trzeba trafić udany egzemplarz.

Domyślnie

Dam Ci kolego naprawde dobra rade! Zastanow sie nad sigma 17-50 !!! Cena ciut wieksza ale bez przesady! Obrazek, szybki AF i stabilizacja naprawde super! Szklo ostre niesamowiecie! Mialem tamrona bez VC i znam roznice! Sigma warta kazdej zlotowki. Jak bym wiedzial ze jest tak dobra, zakupil bym ja juz na samym poczatku! A szklo warte moim zdaniem duzo wiecej pieniedzy.
    Nikon D3100 + S10-20 4-5.6 + S30mm 1.4 DC HSM ART + N35mm 1.8G + S17-50 2.8 HSM OS + T70-300 VC USD 4-5.6 + Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez knopers1 Zobacz posta
    Dam Ci kolego naprawde dobra rade! Zastanow sie nad sigma 17-50 !!! Cena ciut wieksza ale bez przesady! Obrazek, szybki AF i stabilizacja naprawde super! Szklo ostre niesamowiecie! Mialem tamrona bez VC i znam roznice! Sigma warta kazdej zlotowki. Jak bym wiedzial ze jest tak dobra, zakupil bym ja juz na samym poczatku! A szklo warte moim zdaniem duzo wiecej pieniedzy.
    Tak jak kolega powiedział, Sigma tydzień temu zabiła Tamrona, bo obniżyła cenę swoich szkieł z 2700 do 1700 zł. Teraz nie ma absolutnie sensu kupować Tamrona, który jest o klasę gorszy od niej. Ba, jakbyś odwiedził giełdę do okazuje się że zaczynaja sie na niej pojawiać również N17-55 f/2.8, bo ta Sigma jest równie dobra i niechybnie ceny używek Nikkora pójdą w dół.

Brałbym w ciemno i w dodatku jak najszybciej, bo z tego co słyszałem już muszą zamawiać z Japonii bo się im pokończyły. Poszukaj sobie Sigma-Centrum i idz przymierz z paru sztuk.

Ja niedługo idę zrobić to samo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ugluk Zobacz posta
    Dzięki za sugestie. A gdyby tak porównać Tamrona 17- 50 oraz Sigmę 18-50 obydwa bez stabilizacji. Któryś ma przewagę jako amatorskie szkiełko czy po prostu w obu przypadkach trzeba trafić udany egzemplarz.
    jak kolega wyżej wspomniał - zapomnij o Tamronie 17-50, zapomnij o Sigmie 18-50/2.8...
    Sigma 17-50/2.8, jest w cenie 1700zł. Lepszego szkła nie znajdziesz.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów