Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Samowyzwalacz

Ewuszysko
    Gość

Smile Samowyzwalacz

Hej jestem tu nowa i nie za bardzo wiem gdzie uderzyc z moim pytaniem, wiec z gory przepraszam jesli trafilam nie tam gdzie trzeba. Mam jedno pytanie. posiadam Nikon D7000 i mam problem z samowzwlaczem.. przy ustawnieniu 2- lub wiecej zdjec, aparat robi tylko jedno i to na kazdmy trybie .Nie wiem czym to jet uzaleznione. Dziala to na zasadzie ..czasem dziala czasem .nie no i od wczoraj znowu nie.nie wiem z jakimi ustawieniami moze to miec do czynienia.Jesli ktos moglby mi pomoc bylabm bardzo wdzieczna.szukalam juz odpowiedzi w necie ale cisza...widzialam ze kiedys ktos mial podobny problem na jakims innym forum,,ale pozostal on bez odpowiedzi.Z gor ydziekuje i pozdrawiam

Domyślnie

Ustawiasz na drugim pokrętle na ikonkę samowyzwalacza w menu samowyzwalacz ustawiasz ile ma zrobić zdjęć i interwał między zdjęciami od 0,5s max chyba 3s i musi działać
    Nikon

Ewuszysko
    Gość

Domyślnie

Hej dzieki ale wlasnie to wszystko jest ustawione jak nalezy i nie dziala mimo to . Przyczyna musi byc jakas inna. jakas inna opcja? bylabym wdzieczna za pomoc.

Domyślnie

Strzel fotkę górnego displaya i nam zaprezentuj co tam poustawiałaś. :P
    "Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."

Ewuszysko
    Gość

Domyślnie

no i jedno zdjecie tak a juz wiecej nie chce i juz ...chociaz pamietam ze kiedys sie udawalo

Domyślnie

Ustaw pokretło na A ,ja mam tak ustawione co prawda w D7100 ale to chyba nie ma różnicy,a przedewszystkim pamiętaj że nie może być lampa wbudowana podniesiona bo inaczej pstryknie ci jedno zdjęcie
    Nikon

Ewuszysko
    Gość

Domyślnie

problem w tym ze na automatycznym bez lampy nie dziala i na M bez lampy tez nie dziala ....moze chodzi o ostrzenie po pierwszym zdjeciu ..moze tutaj jakas opcja jest zablokowana???? na A tez tylko jedno robi .bez lampy.; wczoraj wieczorem przejechalam przez wszstkie tryby ....na wszystkich ..jedno zdjecie i koniec. Kiedys tez tak mialam , ale to bylo calkiem na poczatku ....i potem po jakims czasie znowu dzialalo jak powinno .....dlaczego i jakim cudem nie wiem w kazdmy badz razie teraz chcialabym wiedziecczy to moze moja wina , czy ustawien....gdzies musi byc cos.

Ewuszysko
    Gość

Domyślnie

dzieki za pomoc;.)

Domyślnie

Ale już się naprawiło? Bo jeśli tak, to napisz, co było źle ustawione. Tak dla potomnych
    Sony A7II, Sony 35 1.8, Sony Zeiss 55 1.8. N50/1.8D, Było: Zenit ET, H58/2, D90, N18-105VR, D610, S24/1.4, N35/1.8G ED, N85/1.8G, SB-700.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów