Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Legendarne kliny

Jakiś czas temu obiecywałem serię fotek z Ferrari i Lotusem. Przyszedł na to czas, bo chyba dzień dziecka jest najlepszym momentem na temat z zabawkami dla dużych dzieci

Dlaczego taki tytuł? Odpowiedź na to pytanie znajdziecie w tym artykule na stronie motore.pl (KLIK), do lektury którego zachęcam

Poniżej set z 10 fot do oceny.

Zapraszam

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

Swietny secik
    Ale 3ka bylaby lepsza bez tego dachu na dole
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

1 - ujdzie (mali bohaterowie, świetna perspektywa, piękny most). Bywam czasami w Warszawie i chyba też po nim łaziłem kiedyś...
    2 - ujdzie (duzi bohaterowie, ustawienie nudne, niekorzystne tło, wolę niebo nad mostem),
    3 - dół psuje, reszta ach och!,
    4 - naj naj naj (kadr i dynamika, równie dobrze mogłoby to być końskie wozidło w tym samym ujęciu ),
    5 - naj,
    6 - UWAGA! TRAMWAJ! Ciekawe, czy te "kliny" dałyby sobie radę z "przecinakiem"
    7 - ujdzie - brązowe wrota i złom w tle obok nich, mogłoby być tylko z cegłami i napisem, a najlepiej bez napisu,
    8 - ujdzie. Kolor i ostrość OK, ale sam kadr i ustawienie mi nie podchodzi, a to za mało,
    9 - niezłe,
    10 - cacy.

Pod artykułem jest więcej ciekawych ujęć i też mi się podobają.

Pomijając genezę i znaczenie terminu "wedge design", to na sam wygląd płaskiego, przysadzistego "klina" bardziej mi zasługuje w tym przypadku lotus, bo jego maska schodzi w dół i cały samochód jest taki płaski i przysadzisty (no i kufer ma jak stodoła), a 328 takie skoczne, z zadartym nosem, wypiętą dupką i kopułką nad głową kierowcy No ale taka sylwetka ferrari. Z takim lotusem to równie płasko wyglądałby właśnie model testarossa równie mocno przyklejony do gleby i z równie szerokim i płaskim zadem

Artykuł przeczytałem z przyjemnością, a czerwony kolor jak widać wbija się kolejnym pokoleniom w świadomość (i inne jej stany) od razu

No i cytat z artykułu, który mnie rozbawił:

Nikt nie był nam obojętny: hordy leasingowych Aurisów i Passatów zwalniały na nasz widok...
    P.S. W lotusa grałem kiedyś na Amidze, a nie tak dawno na emulatorze Amigi na PC
    Ostatnio edytowane przez Sławol ; 01-06-2013 o 21:00 Powód: Dopisałem parę słów.
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Domyślnie

Eeee nie ma się co czepiać tego "dachu" na 3Tak w ogóle to nie jest dach Proszzzzze
    Cały set jest udany, jedne trochę mniej wpadają w oko, inne bardziej, ale to i tak nadal bardzo dobre prace. Gdybym miał wybrać... to numerki 4 i 3 najbardziej do mnie gadają
    blog|fejsbuk|flickr
    Z6II|20|35|50|85|500

Domyślnie

Pes, jesteś fachura w każdym calu !

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Pes, jesteś fachura w każdym calu !

Pzdr.
    Otóż to! Super się ogląda. Mam tylko małą(a może i nie)uwagę. Światło trochę nie trafione. Pewnie bardzo, bardzo wcześnie było by lepszym wyborem. Z wiadomych powodów oczywiście Jest bardzo dobrze, ale do świetnie brakuję kropki nad i.
    Ciężko pewnie kilka osób namówić żeby wstali o 3-ciej nad ranem
    Ps. Ferrari ładniejsze. Lepiej pokazane.
    Ostatnio edytowane przez basket ; 01-06-2013 o 23:39
    Fuji

Domyślnie

Zacny secik. Świetna robota, ale nie wiem czemu, jak zobaczyłem 5, to pierwsze wrażenie miałem takie, że samochód jedzie do tyłu

Domyślnie

Dzięki za odzew

@Sławol, dzięki, że wdałeś się w szczegóły, lubię takie komentarze Naturalnie, pod artykułem jest więcej fot niż te 10 tutaj. W sumie to mam tego jeszcze trochę więcej niż tamte 30. Za jakiś czas zrzucę całość na bloga z innym opisem niż na stronie motore.pl i dam znać też w tym temacie.

@Rossi_PL, dzięki, że wyjaśniłeś kwestię "dachu". Pewnie fotka byłaby lepsza bez tej części. Swoją drogą to bardzo wygodna "platforma do rolek"

@wasilewik, kłaniam się niziutko i dziękuję za miłe słowa

@basket, w sumie czekałem na ten głos w sprawie światła Było ostre słońce, jak widać na zdjęciach i z pewnością lepiej byłoby w nieco innych warunkach oświetleniowych, ale żeby doszło do tego spotkania trzeba było zgrać kilka osób itp. itd. ... a nad ranem to chyba przede wszystkim ja bym się nie zerwał

@SerU, takich szaleństw nie wykonywaliśmy

Zapraszam do dalszego komentowania, chętnie też wysłucham wypowiedzi na temat tekstu i przekażę je autorowi
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

1. szkoda, ze nie odrobine wczesniej (zeby nie miec tej wielkiej szarej masy po prawej), poki co sugeruje przyciac z dolu i z prawej zeby bylo ciasniej (czyt. wieksze furki, bez tracenia pylonow w tle)
    2. takie se
    3. szkoda, ze nie pozbyles sie z kadru dupy SLa czy czym Ty tam sie turlales ostatnio
    4. nawet niezle ale mogles zrobic odrobinke wiecej miejsca z lewej, zeby cien mial czym oddychac
    5. cos mi tu nie gra, moze furka sie odrobinke gubi przez te liny... ale zamysl niezly
    6. tnij na gorze kladke bo nie pomaga
    7. szkoda tych literek w tle, reszta nawet ok
    8. najs, ale chyba wolalbym ja delikatnie przekrzywic w lewo (bo wydaje mi sie, ze leci w prawo )
    9. szkoda ze takie ostre swiatlo, kadrowo tez mogles odrobine to dopracowac
    10. tu kadrowo ok nawet ale jakies duze kontrasty albo ten czerwony tak bije po galach

I tyle

Domyślnie

Nie znacie się! Pes wybrał taką porę dnia, żeby nam pokazać, że w Warszawie też może być jak w słonecznej Kaliforni Zapomniał tylko o palmach, laskach w bikini i drinkach z parasolkami

Że o wystemplowaniu leasingowych samochodów nie wspomnę
    Ostatnio edytowane przez Sławol ; 02-06-2013 o 11:04 Powód: Literówki.
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów