Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie W poszukiwaniu tęczy.

Fuji

Domyślnie

ciężko znaleźć tęczę w czarno-białych zdjęciach

Domyślnie

A ja widzę (chyba widzę, jeśli to to) tęczę na dwójce z prawej, taka jasna pręga wyłazi z chmur

A teraz krytyka:

1 - ukształtowanie terenu krzywe, przez co daje złudzenie przechylonego horyzontu. Droga na pewno dla mnie za ciasno w kącie, mogłaby być bardziej w lewo i wyżej. Wiem, że temat dotyczy szukania tęczy, ale jakoś mi nie pasuje to...
    2 - tu już lepiej kadrowo (z lewej drzewko, z prawej tęcza), ale mam wrażenie, że zielsko to coś a'la HDR, takie mocno podbite i wyraziste na całej powierzchni.

Trudne zadanie sobie wymyśliłeś. Ogólnie mówiąc: jedynka nie, dwójka tak
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławol Zobacz posta
    A ja widzę (chyba widzę, jeśli to to) tęczę na dwójce z prawej, taka jasna pręga wyłazi z chmur
    czy ja wiem, czy to tęcza, na pewno coś jasnego, co może być równie dobrze przebłyskiem Słońca będzie w kolorze, to się wyjaśni

Domyślnie

tęcza w wydaniu B&W, żeś pojechał po bandzie:/
    Aparat, jakieś obiektywy i torba używana.

Domyślnie

albo w sumie ok jest, bo tytuł "w poszukiwaniu" tęczy odnosi się do poszukiwania, a nie znalezienia, ale jak przedmówcy, ciężko znaleźć kolory w czarnobiałym zdjęciu

Domyślnie

No właśnie to ta czarno biała tęcza jest

1 - ukształtowanie terenu krzywe, przez co daje złudzenie przechylonego horyzontu. Droga na pewno dla mnie za ciasno w kącie, mogłaby być bardziej w lewo i wyżej. Wiem, że temat dotyczy szukania tęczy, ale jakoś mi nie pasuje to...
    Teren tutaj rzeczywiście lekko opadający i tak się zastanawiałem czy prosto ma być ta wąska pozioma chmura, czy teren.
    2 - tu już lepiej kadrowo (z lewej drzewko, z prawej tęcza), ale mam wrażenie, że zielsko to coś a'la HDR, takie mocno podbite i wyraziste na całej powierzchni.
    Trudno sie nie zgodzić, że zalatuję tu HDR-em, ale taki był mój pomysł żeby było na ostro

Trudne zadanie sobie wymyśliłeś. Ogólnie mówiąc: jedynka nie, dwójka tak
    Wiesz w centralnej Polszy same pola łąki trochę lasku i do tego płasko. I nie łatwo tu fajny o ciekawy temat fotograficzny. Dlatego sie kombinuję i stąd ten pomysł z tęczą BW

Cytat Zamieszczone przez deemes Zobacz posta
    tęcza w wydaniu B&W, żeś pojechał po bandzie:/
    Oj tam, zaraz pojechałem

Tak czy inaczej dzieki wszystkim, ze zerknęliście
    pozdrawiam.
    Fuji

Domyślnie

Bardzo dobre foty. A tu na forum jest gostek który się dziwi że foty w B/W tęczy można robić
    FuFu X100T
    Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
    M
    oje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca

Domyślnie

Jak dla mnie całkowicie niezasadne BW. Słabo to wyszło niestety - wrzucaj szybko kolor
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartekkw Zobacz posta
    wrzucaj szybko kolor
    Proszę badzo

3.

Fuji

Uprawnienia umieszczania postów