Szukaj
NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,
Zdjęcie i... pogoda "łokej"... Jak znalazł do rodzinnego albumu.![]()
Nikon
Ten punkt widokowy to górna stacja kolejki linowej na Łomnicy, nie jest płatny.
Płatny jest tylko wyjazd kolejką, czas pobytu ma szczycie jest ograniczony czasowo, można przebywać tam tylko 45 min, zbyt mało miejsca a chętnych dużo.
Zdjęcie to zostało wykonane kompaktem Canon A610, więc jakość nie powala, więcej można zobaczyć TUTAJ
Nie pamiętam dokładnie ceny bo to był 2007 r. tanio nie było ale było warto.
Bilety na kolejkę Skalnate Pleso - Łomnicki szczyt sprzedawane są na określoną godzinę odjazdu kolejki, trzeba być rano przed kasą aby je kupić, nam o godz 8/30 udało się kupić na 14/50.
Wyjazd na Łomnicę składa się z dwóch etapów kolejki, Tatrzańska Łomnica - Skalnate Pleso, kolejka kabinowa, z tym odcinkiem nie ma problemu bo wagoniki kursują tam i z powrotem ciągle, ten etap można pokonać również pieszo.
Zdjęcie kolejki do Skalnatego Plesa.
Kolejka na Łomnicki Szczyt.
Wagonik zabiera tylko 15 osób, czas przejazdu na szczyt około 15 minut, jak wcześniej wspomniałem po około 40 minutach musimy wracać z powrotem.
Aktualny cennik TUTAJ
€15 dolny odcinek tam i z powrotem, €24 Łomnicki Szczyt tam i z powrotem, łącznie 39€.
Dla ciekawości dodam, jak byłem na Słowacji w jaskini Bielskiej to za używanie aparatu zapłaciłem 20€, bez opłaty nie można robić zdjęć.
Punkt widokowy jest w cenie wjazdu.
Mało Tatr w tych Tatrach![]()
Skontaktuj się z nami