Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 65

Wątek: szeroki kąt

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

bote tryby sporo się różnią...zwłaszcza 2palnikowe...inne efekty się uzyskuje, ale na ogół jadę na 3D lub matrycowym 2palnikowym TTLu...i rzeczywiście te 2 by wystarczyły, zwłaszcza, że obsługują je obie moje puszki :P
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF
    bote tryby sporo się różnią...zwłaszcza 2palnikowe...inne efekty się uzyskuje, ale na ogół jadę na 3D lub matrycowym 2palnikowym TTLu...i rzeczywiście te 2 by wystarczyły, zwłaszcza, że obsługują je obie moje puszki :P
    Nie pleć bzdur FG odsługuje matrycowy TTL tak samo jak zenek.
    Pierwszym modelem w którym zastosowano matrycę był FA i to chyba też tylko do zastanego.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

nie, no...chodziło mi o to, że FG obsługuje pomiar TTL, moge więc korzystać z metza z pomiarem TTL (Automatic TTL control with Nikon FG)...
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Szczerze mówiąc nie wiem o co chodzi od kilkunastu postów...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brzózio
    Tez stracilem watek a troche znam system pomiatru swiatla w Nikonach.

Niech chlopaki sie wygadaja.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL
    Cytat Zamieszczone przez brzózio
    Tez stracilem watek a troche znam system pomiatru swiatla w Nikonach.
    Niech chlopaki sie wygadaja.
    generalnie chodziło o 3 sprawy
    1- czy sigma 24 ma D?...bo z moich obserwacji pracy z metzem wygląda, że ma...
    2- pomiar 3D w metzu i sabinkach...to się wyjaśniło...chyba :P
    3- jaki pomiar ma FG przy współpracy z metzem...się chyba też wyjaśniło?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zgredek
    Przepraszam Panowie, że się wtrącę... ale co za różnica czy sigma ALF'a wykorzystuje magiczne "D" czy nie skoro Nasz Kotożerca jest w pełni zadowolony z efektów?

A wracając do głównego wątku:
    Może weźmiesz pod uwagę Nikkora 28/2.8 AI-s ? Skoro głównym celem tej zabawki mają być góry, to szybki AF chyba nie jest głównym argumentem...
    Bawiłem się z nim tylko dwa dni i już nie chciałem oddać. Niestety szczęśliwy właściciel był dużo większy i w końcu mi go wyrwał
    Kapitalna konstrucja.
    Optycznie: bardzo ostry, wg testów i moich ślepych oczek bez dystorsji, no i zero problemów przy zdjęciach pod światło.
    Mechanicznie - to AI-s . Trochę inna liga niż wszechobecne AF'y...

PS:
    Co do ogniskowej w górach, to niestety wiele zależy od Gór
    Dla mnie w Tatrach np. optymalne jest 35mm. W Alpach miałem 28mm i często było za wąsko...
    BTW - czytalem, ze obecne Nikkory AF28 to to sama konstrukcja optyczna co Nikon E28 - czy AiS jest lepszy?? A jak jest w 35tkach?

Pzdr
    Spinner
    Pentax (LX) i Nikon (D610i D90)
    SPINNERSTRAPS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF
    1- czy sigma 24 ma D?...bo z moich obserwacji pracy z metzem wygląda, że ma...
    Alf nie ma na sto procent. Mam to szkło. Powiem więcej rozbebeszałem je na czynniki pierwsze. Nie ma układu przekazującego informację o odległości.

Z resztą to takie tam pierdoły po nocach
    pozdrawiam Krzysiaczek

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

hihi...własnie zauważyłem, że gadamy w porze ludzi z antypodów
    no zaciekawiłeś mnie, aż sciagnąłem moje 11kg z półki i sprawdziłem...skoro nie ma D to metz daje z nią możliwość robienia 3D - świeci się matryca...

Domyślnie

-->ALF

Mniej wiecej, wlasnie zaczynam prace i zastanawiam sie dlaczego Wy jeszcze nie spicie

Pozdrawiam,

K.Polak
    Chcesz sie poczuc, jak w Polsce? Porozmawiaj z Sailorem. Polecam! Swietna kuracja wstrzasowa!

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów