Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Rzym - miejsca

Domyślnie

Używałem dwóch szkieł - 20mm 2.8D i 35mm 1.8G. Maniakiem ostrości też nie jestem - zdjęcie jest poruszone, bo robione z ręki jak wszystkie nocne z tego wyjazdu. Niestety nie był to wyjazd na zdjęcia, a zwykłe wczasy gdzie fotografowałem zwiedzając.

Domyślnie

Krzywo, nieostro, a to kamyk nie w tym miejscu, a to....... - zastanawiam się czy fotografia musi być tak skomplikowana w odbiorze, zeby doszukiwać się takich mało istotnych pierdół?

Fajne, turystyczne bez zbędnego ahtyzmu foty z Rzymu - nie byłem i fajnie jest zobaczyć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dammiz Zobacz posta
    Używałem dwóch szkieł - 20mm 2.8D i 35mm 1.8G. Maniakiem ostrości też nie jestem - zdjęcie jest poruszone, bo robione z ręki jak wszystkie nocne z tego wyjazdu. Niestety nie był to wyjazd na zdjęcia, a zwykłe wczasy gdzie fotografowałem zwiedzając.
    Zdaję sobie sprawę, że ostrość jest przereklamowana, ale nie każde nieostre zdjęcie nadaje się do pokazywania. 10 akurat nie. Rozumiem, że czujesz do niego sentyment (jak każdy autor do swojego dzieła), jednak na to zdjęcie jest albo za ostre jak na celowo rozmazane, albo za bardzo rozmazane, jak na celowo ostre. Podobnie jest z 11.

Domyślnie

zastanawiam się, że skoro z ręki nocne, to dlaczego nie przy wyższym ISO i bardziej przymknięte - byłoby ostrzej. Ogólnie jest OK, bez szału.

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za opinię i zapraszam do wypowiedzenia się w wątku o ludziach -- klik.

Domyślnie

Masz tendencję do przekrzywiania aparatu i stąd też wiele zdjęć jest ...krzywych.
    Nikon

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów