Zapodałem zdjęcia żonie - zachwytów nie ma końca![]()
Szukaj
Zapodałem zdjęcia żonie - zachwytów nie ma końca![]()
pozdrawiam
No cóż..., Odpowiedz na pytanie padła w temacie. Psiak nie jest mój, kolega brata zakupił i chciał jakąś "szybką pamiątkę" . Jest to 5 tygodniowy szczeniak west highland white terrier'a (wedle deklaracji). Jak na moje oko za wcześnie zabrana od matki i rodzeństwa. Psina po podniesieniu dawała mi 5 sekund zanim ze stanu "siedze" przechodziła do stanu "śpię". Dodatkowo musiałem pstrykać ciemnawym 70-300 - ponieważ N24-70 powodował ciekawą reakcję psiny..., widział się w odbiciu obiektywu i wchodził do "tulipana". Regulaminową fotkę dodam o porankuBowiem
N
5 tygodni?! To szaleństwo! Ale pseudo sprzeda nawet psa 2-tygodniowego, byle na nim więcej zarobić. To przykre, ale bardziej przykre jest to, że ludzie tak małe psy kupują ... Do tego wspierają takie pseudohodowle. Autorze, niestety, ale to nie jest west highland white terrier. Ktoś kolegę Twojego brata oszukał [Skąd to wiem? Widziałam sporo tych psów na wystawach (szczeniaków i dorosłych).]W sumie nie dziwię się, bo większość pseudo oszukuje. Ich taktyka to sprzedaż jak najmłodszego psiaka, póki nie widać jeszcze, że to nie jest jednak np. west czy york. Sorki za offa, ale temat psów zawsze mnie porusza i staram się ludzi uświadamiać co do pseudohodowli.
Ostatnio edytowane przez bognik ; 28-05-2013 o 16:39
Kobieta z Sonnarem też może
Fotka fajna - przyjemna, miękka... No i lubię "sklejki".
Co do samego modela...
helix - nie chcę Cię niepokoić (tzn. to i tak nie Twoj szczenior - ale możesz przekazać koledze) - ale piesek ze zdjęcia nawet nie przypomina westa (ba - nawet mixa westa-z-czymś nie przypomina).![]()
Nie przypomina go ani kolorem (westy muszą być wyłącznie białe) ani typem włosa (maluch powinien wyglądać na takiego jakby kudłatego, włos w dotyku nie może też być mięciutki, delikatny jak puszek - tylko taki nieco sztywny, szorstki - na zdjęciu widać że jest raczej taki jak ten pierwszy).
Trudno powiedzieć na dzień dzisiejszy co z niego wyrośnie - ale na 100% nie będzie to west.
To są szczeniaki (prawdziwego) westa:
i tu:
Widać różnicę?
Psinka jest urocza - i trzymam za nią kciuki - bo zdaje się będą potrzebne.
Niestety mały ma zaledwie 5 tygodni - a szczeniaki od matki odstawia się w wieku 8 tyg., no i jeszcze nie wiadomo czy jest zdrowy - parwowiroza to częsta przypadłość szczeniąt z takich "hodowli"... (polecam wizytę kontrolną u przyzwoitego weta) A tę osobę od której kolega psa zanabył to bym...
PS. Wybacz ten off top w Twoim wątku - ale są na forum osoby wrażliwe na punkcie psów i pseudohodowli... - nie dało się więc chyba uniknąć pytania o tytułową rasę/rasowość.![]()
Ostatnio edytowane przez agape ; 28-05-2013 o 12:32
Nikon + duperele aaa... - no i Holga...
Blog AgaPe
Siak czy tak - psinka pięknazdjęcia tez nie najgorsze
no i na szczęście kolegi nie bulterier z dzikiej hodowli
![]()
Te ze zdjęć powyżej faktycznie podobne do stadium końcowego. Dam cynka właścicielowi niech się zainteresuje coto kupił. Tak po szczerości - to najpierw robiłem zdjęcia, później zapytałem o rasę, a następnie w necie zobaczyłem "co to". Tak troche mi się też dziwne wydało, że psina dorosła jakoś znacząco inna, .. ale sobie myślę - na siebie patrzę teraz i w wieku niemowlęcym - to też mało podobnestworzenie, więc może i tu tak będzie.
Offtop przydatny bo dzięki temu kolega się dowie, że nie dokońca wszystko ok z jego westem, ale coby nie wyrosło, to pies w domu już zostanie - i co najważniejsze będzie miał dobre życie.
N
Skontaktuj się z nami