Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Germania Next

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Oddzielnie naświetliłem górę i oddzielnie dół. Linia horyzontu jest dostatecznie kontrastowa by połączyć obie fotki na warstwach. W sumie innych kombinacji nie robiłem.

PS. Uczciwość nie jest w modzie ale zerknąłem na materiał źródłowy. Zdjęcie z 16 bitów na 8 bitów i nic więcej ... jednak surowe jest ciemniejsze. Poniżej wycinek bez jakiegokolwiek obrabiania. Pamięć ludzka jest zawodna, bardziej jednak pamiętam barwy łąki na żywo, a te były subtelniejsze niż na oryginalnym wycinku poniżej. Fotkę obrabiałem kilka dni temu. Trzeba uderzyć się w pierś ! Jednak na moim monitorze (laptop) zieleń wygląda cudnie

Ostatnio edytowane przez Panerai ; 24-05-2013 o 13:55
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

ale wyszło hdrowo niestety.
    moja rada, filtry i do dzieła, sam się nie raz przekonałem że praca na warstwach to nie to samo co na początek filtr na szkle a potem dodatkowa obróbka.
    zauważ, mało osób się przyzna, ale większość ma pewnie po 2-3 filtry i ze statywu jadą

oj teraz się naraziłem
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Ale na oryginale to jest niebo dobrze naświetlone a nie dół.Ogolnie to wyglada na jakies "przestery" w puszcze powłanczane.Poza tym zły moment wybrałeś bo nic dół nie oświetliło.Ja bym kasował to zdjęcie...i na miejscu szukał jeszcze innych rozwiązań jeżeli był czas.Jak na mój gust zbyt słaby układ chmur i nie zdecydowanie autora w kadrowaniu.

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    Oddzielnie naświetliłem górę i oddzielnie dół. Linia horyzontu jest dostatecznie kontrastowa by połączyć obie fotki na warstwach. W sumie innych kombinacji nie robiłem.

ps mnie zawsze działa się lepiej na warstwach jak jest mało kontrastu na "łączeniach".Inaczej jest dłubanka zbędna jednopikselowym pędzlem .

Uprawnienia umieszczania postów