Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Warszawa

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Odpowiadałem pod Twoim postem, ale jak widzisz, nie tylko do Ciebie. Odnosiłem sie m.in. do tego:

Cytat Zamieszczone przez bart1 Zobacz posta
    miron19j jeśli szukać "warszawy" to tylko tam bo reszta to umalowany "miś" na miarę naszych możliwości
    Praga jest ciekawa, choćby z tego powodu, że fragmentami oryginalnie przedwojenna. Jednak w większości polskich miast znajdziesz takie klimaty - w innych miastach dużo więcej. Reszta umalowanego misa zawiera dziesiątki ciekawych i wyjątkowych miejsc. Prawdziwa Warszawa to nie tylko odrapane przedwojenne kamienice (które nota bene można znaleźć także m.in. w pobliżu wspomnianego Centralnego, pomiędzy nowoczesnymi biurowcami).

W ramach anegdoty ilustrującej to co chcę powiedzieć - rozmawiałem ostatnio z prowadzącym agroturystykę w jeleniogórskim wykształconym i inteligentnym człowiekiem. Oczywiście prawie od początku zaczął najeżdżać na Warszawę - jakie to miasto okropne, brudne, brzydkie i że on jej nienawidzi. Okazało się, że był w Warszawie raz w swoim 50 letnim życiu (!), w nocy, odebrać kogoś z lotniska. Na pytanie, w jaki sposób zbudował sobie taki idiotyczny oraz miasta, powiedział, że... widział po drodze dwa wypadki...
    Przykład ekstremalny, jednak pokazujący, jak to miasto jest traktowane. O tym, ile razy chciano mi mordę obić za to skąd pochodzę, to szkoda gadać.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Odczepić mi się od mojej ukochanej Prażki. Od urodzenia, 33 lata tam mieszkałem, teraz rok na Targówku. NIGDY NIC mi się nie przytrafiło, a mieszkałem w trójkącie Praskim (Ci co mieszkali wiedzą). Ale cóż, lepiej powielać, że samemu to lepiej nie chodzić itd. Tak jak większość ma kompleks W-wy, tak W-wa ma kompleks Pragi.. I my też mamy tego podejścia już dość.

Domyślnie

Słusznie. Trzy razy na mieście dostałem w mordę. Dwa razy w Centrum i raz na Mokotowie. A na Pradze bywałem i byłam bardzo często.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

To skoro się zgadzamy że jest tam fajnie to teraz może podpowiecie koledze co waszym zdaniem warto w 2 dni zobaczyć
    D90 + N35-80 + S75-300 +H58 +N50 +SB700

Domyślnie

To skoro się zgadzamy że jest tam fajnie to teraz może podpowiecie koledze co waszym zdaniem warto w 2 dni zobaczyć
    Jeźeli pierwszy raz w Wawie, to moja propozycje jest taka:
    1 dzień trasa obowiązkowa - PKiN, pl. Konstytucji (MDM), Łazienki, Trakt Królewski (z palmą ), Starówka. + ew. coś zgodnego z zainteresowaniami: Muzum Wojska Polskiego, Narodowe, Historyczne, Archeologiczne, Etnograficzne, Karykatury...
    2 dzień - stara część miasta. Może być Praga, Wola, Ochota, do wyboru.

Domyślnie

Miałem w wątku (na brudnopisie ) elaborat wypisany, ale stwierdziłem, że nie będę podgrzewał tematu, więc napiszę krótko.
    Uwielbiam Warszawę i Warszawiaków.
    Galicjanin.
    Nikon

Domyślnie

Galeria Mokotów, CH Reduta, BlueCity, Promenada, Arkadia, Złote Tarasy, Factory Ursus, Galeria Centrum, Wola Park, Klif.
    Ostatnio edytowane przez freefly ; 24-05-2013 o 19:21

Domyślnie

Posprzątałem dyskusje o powstaniu.
    Proszę pisać w temacie, albo wcale.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów