Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Warszawa

Domyślnie Warszawa

3-go/4-go czerwca będę w Warszawie. Poradziłby ktoś co warto tam zobaczyć/zwiedzić/sfotografować?

Domyślnie

Pawie (i może wiewiórki) w Łazienkach. Sam pałac na wodzie też może być fajnym tematem. W nocy np. most świętokrzyski i podświetlenie pylonów. Korek na Trasie Prymasa w stronę zachodnią około 8:00 oraz w stronę wschodnią po 16:00
    D7000 D40 | S 10-20/4.0-5.6 | N 18-105VR | N 35/1.8 | N AF 80-400VR | SB-400 SB-600 | Moje the best fotki.

Domyślnie

koniecznie - Świątynia Opatrzności Bożej

a tak na serio, z rana (jak słońce jeszcze na wschodzie) ładna panorama miasta z kopca powstania warszawskiego albo z balonu orange przy stadionie XX lecia, tfffu narodowym

Wieczorem bardzo fajnie oświetlony jest trakt królewski od pałacu belweder aż do starego miasta.
    Z panoram to jeszcze można pogapić się na miasto z pałacu stalina tzn. kultury. Ogólnie centrum wieczorem (o zachodzie słońca) jest nawet fajne.

Z rozrywek kulturalnych to masa muzeów (do wyboru do koloru), centrum nauki kopernik.

Można wypożyczyć rower miejski coby nie tłuc się samochodem http://www.veturilo.waw.pl/

Domyślnie

Pokazy fontann na Podzamczu http://wawcity.pl/article.php?id=3413
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Zmień kierunek na Kraków, ciekawiej i szybszy dojazd. W drodze do Krakowa możesz zwiedzić zabytki industrialne Śląska

Domyślnie

Centrum Kopernik i owszem ale musisz zarezerwować sobie cały dzień. Kolejka po bilety ma przeważnie ok.300m. Ja stałem prawie 5h, ale warto było.
    " Mądry człowiek uczy się od wszystkich, a tylko głupi wie wszystko"

Domyślnie

Dużo zależy od tego, czego oczekujesz. Warszawa jest niezwykle różnorodna i naprawdę bardzo duża. Sporo nowoczesnej, świetnie wyglądającej, szczególnie wieczorem, nowoczesnej architektury biurowej. Sporo socrealizmu, itd, itp. Dodatkowo taras widokowy na Pałacu Kultury, Starówka (też taras), Nowe Miasto (osobiście bardzo lubię), Mariensztat, Stary Żoliborz, kilka ulic z latarniami gazowymi, Agrykola, Muranów, Okęcie z widokiem na pas startowy i tak można wyliczać długo.

Może poszperaj trochę na stronach ze zdjęciami Warszawy i powybieraj miejscówki. Radzę nieco zaplanować na zapas, bo tereny rozległe.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Dzięki wielkie za porady. Niestety, kierunek Kraków nie wchodzi w grę - do Wawy jadę, bo odbywa się tam egzamin na certyfikat z ekonomii (wygrana w olimpiadzie). Zresztą - Krakowem już szczerze powiedziawszy rzygam. Byłem już tam tyle razy i zawsze czuję się jak w jakimś kosmopolitanie, a nie w mojej ojczyźnie. Architektura miasta naprawdę estetyczna, ale to nie jest styl życia, w którym pragnąłbym się obracać (Warszawa również).

Jeszcze raz wielkie dzięki za porady, bardzo się przydadzą, wobec kupy zrzędzących nad głową towarzyszy podróży "Dałbyś już spokój z tym aparatem", "Chodźmy już", "zimno się robi".

Domyślnie

Rzuć bracie blagę i chodź na Pragę
    Weź grubą lagę, melonik tyż!
    Zobaczysz w trawie dziewczynki nagie,
    Każda na wagę ma to co wisz!
    Byle łamagie i babe Jage
    U nas się bierze pod żeberko i za kark
    Więc podnieś flagie, weź na odwagie
    I chodź na Pragę pod Luna Park

Domyślnie

Cmentarz żydowski, niesamowite 33h w centrum miasta

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni