Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Post Camera Control Pro - alternatywy

Witam wszystkich!
    Mam pytanie. Czy znacie może jakieś darmowe alternatywy dla Camera Control czy Nikon Capture? Jak kiedyś miałem starego Cannona (powershot A10) to było coś takiego jako freeware dostępne. Ale niestety do Nikona D80 nie znalazłem.
    UKRADZIONY Nikon D80 (sn: 7026853), UKRADZIONYAF Nikkor DX 18-135mm (sn: 2271947)

Domyślnie

i nie znajdziesz o ile wiem
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

od biedy nefa ptworzysz w nikon view. A dalsza obrobka poleci w jpg. Chyba, ze Gimp.
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

glisek on chce zdalnie sterowac!!!

Domyślnie

Nikon udostępnia Software Developers Kit dla wbranych i sprawdzonych firm. Takie "coś" to biblioteki, opis procedur i funkcji sterujących sprzętem, które można wykorzystać do napisania programów np. w c, pascalu, visual basic'u i innych językach programowania. Kiedyś dla canonów opracowano bibliotekę TCamRemote, ale właśnie: dla canonów... Jeśli ktoś ma dostęp do SDK Nikona, chętnie bym się przyglądnął i może coś dałoby się z tym zrobić. Niestety, ja nie mam dostępu do tego...
    d200 z bandingiem i jakieś tam różne winietujące szkiełka z aberacjami i dystorsjami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    glisek on chce zdalnie sterowac!!!
    tak faktycznie
    slyszalem, ze bija dzwony w kosciele ale nie zalapalem, ze to byl minaret
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

tos muezina slyszal - musial miec donosny glos

Domyślnie

oj wył potwornie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kuba_eM Zobacz posta
    Nikon udostępnia Software Developers Kit dla wbranych i sprawdzonych firm. Takie "coś" to biblioteki, opis procedur i funkcji sterujących sprzętem, które można wykorzystać do napisania programów np. w c, pascalu, visual basic'u i innych językach programowania.
    Jest to tylko na C++
    Tu masz informację
    http://support.nikontech.com/cgi-bin...i=&p_topview=1

i formę
    http://www.nikonusa.com/kdb/sdk/nikon_SDK_request.pdf

Jest to jednak forma tylko dla osób z Ameryki północenj, centralnej i południowej.
    Na stronie Nikona Europa powinna być taka sama forma na kraje Europy.
    Piszą, że mogą się starać firmy i osoby prywatne.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Władco, znam to, ale nie znam nikogo z osób prywatnych, kto by coś takiego od Nika uzyskał... Na zachodnich forach czytałem kilka wątków o tym, że Nik jest niechętny, że nie znaleźli podstaw, że ble ble...
    d200 z bandingiem i jakieś tam różne winietujące szkiełka z aberacjami i dystorsjami...

Uprawnienia umieszczania postów