Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
    Slowick
    Gość

Domyślnie ZAWIESZONY AUTOFOCUS DYNAMIC AREA!

witam, problem jest taki:
    nie moge przechodzic na boczne pola w trybie AF Dynamic Area, autofocus jest ustawiony w centralnym polu i nie reaguje na polecenia zminy przyciskiem "multiselektor" ! Co moge stwierdzic na 100% - przycisk "multiselektor" dziala bo korzystam z niego w menu, pozostale 4 pola autofocusa dzialaja prawidlowo w trybie AF Closest Subject "zapalaja sie na czerwono". Czy isnieje funkcja ktora by zablokowala pozostale pola autofocusa?
    Co moge zrobic ?

Aparat ma 11 miesiecy, kit.

Domyślnie

pewnie wiesz, ze ten suwak z tylu blokuje wbor pola, no i pewnie wiesz ze musisz miec aktywny metering zeby zmienic pola (jak sie myle prosze o poprawe), jak na razie nic innego mi do glowy nie wpadlo.

ps. daj mu reset od spodu na wszelki wypadek, jak tego nie zrobiles
    Andrzej

Oszczędny w słowach
    Miasto
    prawie Kłodzko

Domyślnie

nawet jesli ustawisz w custom functions możliwość zmiany pola ostrzenia, to jeszcze musisz przełączyć przełącznik z boku lcd. Sam miałem ten problem, rozwiązanie jest tak proste że sie można zdeprymować
    D70 | 18-70 | 70-300 | SB-800

Slowick
    Gość

Domyślnie

PRZELACZNIK Z BOKU LCD ))))))Dzieki za podpowiedz, wiedzialem ze to z mojej winy a nie sprzetu, nie moge uwierzyc ze to byl taki banał he he jeszcze raz dzieki

Domyślnie

a nie czyta siem instrukcji taaa?
    Serdecznie pozdrawiam
    www.hesja.pl

Uprawnienia umieszczania postów