wyzwalacz radiowy kupisz za ok 150zł (nadajnik i odbiornik). To chyba nie tak strasznie drogo
Tyle że praca w manualu, bez TTL.
Szukaj
wyzwalacz radiowy kupisz za ok 150zł (nadajnik i odbiornik). To chyba nie tak strasznie drogo
Tyle że praca w manualu, bez TTL.
http://www.ozzy.maxmodels.pl
Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.
Z lampą w ręce nie ma problemu. Kabel jest elastyczny i nie przeszkadza. Natomiast lampy ze statywem i parasolką nie odstawisz daleko, max 1-1,5 m. Mimo tego, że źródło światła jest do ciebie niejako przywiązane to możliwości doświetlania są spore. Z wyzwalaczem radiowym masz większe możliwości ale z kolei szybkość działania maleje.
Jak zwykle to bywa nie ma idealnych rozwiązań i musisz pójść na kompromis.
Aha - kiedyś, chyba na forum canona, znalazłem opisy i linki jak przedłużyć kabel ttl, ale nie pamiętam szczegółów bo zarzuciłem temat.
Ostatnio edytowane przez StruceL ; 02-09-2008 o 14:45
pozwolę podłączyć się do tematu.
A jak się spisują zamieniki?
znalazlem gdzieś na aledrogo 5m sznurek, podobno przenosi iTTL etc. Czy warto to kupić? Czy też chińskie rączki robią sprzęt wątpliwej jakości?
| D80 | T17-50 |SB 800 |
napisałem, że jest elastyczny. zamiennika nie macałem więc nie mogę porównać. jak na mnie jest taki jak ma być. zauważ, że to jest gruby kabel a nie nitka jak np, przewód synchro.
Skontaktuj się z nami