Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Sc-28

Domyślnie

wyzwalacz radiowy kupisz za ok 150zł (nadajnik i odbiornik). To chyba nie tak strasznie drogo
    Tyle że praca w manualu, bez TTL.
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ozzy Zobacz posta
    wyzwalacz radiowy kupisz za ok 150zł (nadajnik i odbiornik). To chyba nie tak strasznie drogo
    Tyle że praca w manualu, bez TTL.
    Chińszczyznę jakości wątpliwej.... ponadto lampa nie ma regulacji mocy błysku - ta tylko z poziomu aparatu
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    StruceL a jak jest z tą elastycznością kabla?? Da się w miarę swobodnie rozciągnąć?? Czy raczej sztywny?? I jakiej mniej wiecej długości jest?? Pytam bo chciałbym się pobawić w wyzwalanie z poza stopki, klasa mojego sprzętu to entry level (D40 + SB-400) i to urządzenie jest moją jedyną chyba nadzieją... Radiówki za drogie..

Pozdrawiam
    Z lampą w ręce nie ma problemu. Kabel jest elastyczny i nie przeszkadza. Natomiast lampy ze statywem i parasolką nie odstawisz daleko, max 1-1,5 m. Mimo tego, że źródło światła jest do ciebie niejako przywiązane to możliwości doświetlania są spore. Z wyzwalaczem radiowym masz większe możliwości ale z kolei szybkość działania maleje.
    Jak zwykle to bywa nie ma idealnych rozwiązań i musisz pójść na kompromis .

Aha - kiedyś, chyba na forum canona, znalazłem opisy i linki jak przedłużyć kabel ttl, ale nie pamiętam szczegółów bo zarzuciłem temat.
    Ostatnio edytowane przez StruceL ; 02-09-2008 o 14:45

Domyślnie

pozwolę podłączyć się do tematu.
    A jak się spisują zamieniki?
    znalazlem gdzieś na aledrogo 5m sznurek, podobno przenosi iTTL etc. Czy warto to kupić? Czy też chińskie rączki robią sprzęt wątpliwej jakości?
    | D80 | T17-50 |SB 800 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Miden Zobacz posta
    pozwolę podłączyć się do tematu.
    A jak się spisują zamieniki?
    znalazlem gdzieś na aledrogo 5m sznurek, podobno przenosi iTTL etc. Czy warto to kupić? Czy też chińskie rączki robią sprzęt wątpliwej jakości?
    Wczoraj też go znalazłem, dziś już go nie było
    Czytałem na forum, że zamienniki mają bardzo sztywne i mało rozciągliwe kable. Nie wiem jak jest w oryginałach, pytałem kilkukrotnie, ale odpowiedz nie padła

Pozdrawiam
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

napisałem, że jest elastyczny. zamiennika nie macałem więc nie mogę porównać. jak na mnie jest taki jak ma być. zauważ, że to jest gruby kabel a nie nitka jak np, przewód synchro.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów