Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michaszek Zobacz posta

Okazało się Canon nie ma żadnego większego pyłu, znalazłem tam tylko 3 paproszki w prawym, dolnym rogu zdjęcia. Nie było ich nawet widać. Nikon za to zaliczył ok 4 małych i 5 dużych paprochów.

Nie bardzo wiem, czym to sobie tłumaczyć. Już znajomi mówili mi, że nikony bardzo łatwo "łapią kurz". Nadmienię tutaj, że oba komplety obiektywów są czyste, po serwisie.

Pozdrawiam!
    Michaszek, już trochę bywasz na tym forum. Popełniłeś błąd. Trzeba było o tym teście napisać 1 kwietnia, ale podając wynik odwrotny. Nie byłoby wtedy krytyki testu jako takiego - że nie był robiony w "warunkach laboratoryjnych" i raczej nikogo by "nie skręcał", a przeciwnie - najbardziej ortodoksyjni wyznawcy nikona rozpisywaliby się o przewadze jedynej słusznej marki nad konkurencyjną. Po 1 kwietnia napisałbyś, że to był primaaprilisowy żart, a prawdziwe wyniki są odwrotne.
    Pozdrawiam.
    D80 + 18-200 VR + SB-800

Domyślnie

Mnie niedawno z puszki (d70s) podczas wymiany szkła wypadł spory kawałek plastiku. Po dokładnych oględzinach okazało się, że to wiór plastikowy który pozostał w środku prawdopodobnie w czasie składania, bo jest to spora sprężynka po wierceniu jakiegoś otworu montażowego

seth
    Gość

Domyślnie

moze lepiej jakies randomizowane test zrobic a nie sie zastanawiac nad takimi rzeczami? tego typu test jest niestety niewiarygodny i zupełnie przypadkowy.

pzdr

Domyślnie

Nie do wiary...
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Megazordon Zobacz posta
    Test miałby sens, gdyby został przeprowadzony w warunkach laboratoryjnych, w czystym wyjałowionym pomieszczeniu, do którego wpuściło by się pięć pyłków kurzu, wcześniej zostawiając tam body Nikona i Canona bez obiektywów. Liczba pyłków powinna być nieparzysta, w celu wyeliminowania remisu.

Edit: Paweł S. - wierszyk świetny!
    Czy wiecie , że te Wasze kochane matryce są produkowane w pomieszczeniach fabryk o klasie czystosci 10 tys. Tzn , że w metrze sześciennym powietrza moze być co najwyżej 10 000 sztuk pyłków mierzalnej wielkości. Dla przykładu powietrze atmosferyczne to klasa czystości minimum 1 milion !!!
    Normalnie strach na podwórko z aparatem wychodzić.

ps.
    Znajomemu podczas nieudolego zmieniania obiektywu wypadła z ust guma do rzucia . Jak myślicie gdzie wyladowała . W body aparatu he he he
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 04-04-2007 o 15:57

Domyślnie

OK

Zwracam honor, czytając wasze posty przekonałem się, że wyidealizowane plany na zrobienie mega testu porównawczego nie mają sensu. Zresztą ktoś z was napisał, że aparat jest do robienia zdjęć a nie do pieszczenia.

Przepraszam za zamieszanie no ale też podziękowanie dla mnie się należą, w końcu rozbawiłem was, no nie?

Pozdrawiam i przepraszam

Swoją drogą, czy ktoś mógłby wejść na stronkę http://www.powiatkoscian.pl/?pw=gall&id=12 zerknąć na fotki i ocenić? Jeśli macie sugestie, piszcie na priv

na koniec proszę o zamknięcie wątku, no chyba że chcecie jeszcze się pośmiać
    D70s, F90, pięć szkieł i coś tam jeszcze

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Eeee tam od razu zamykać wątek, pogadać można i o egzotycznych pomysłach na testy.

Domyślnie

robin102 lepiej powiedz jak kumplowi wyszło czyszczenie matrycy Orbit White :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez life Zobacz posta
    robin102 lepiej powiedz jak kumplowi wyszło czyszczenie matrycy Orbit White :P
    Najfajniejsze czyszczenie zrobiłem na samym początku: umyłem matryce wilgotną chusteczką, potem oddałem do serwisu a na końcu przeczytałem na forum, co się robi w takich wypadkach. Na szczęście serwis nie był autoryzowany więc zapłaciłem tylko 40zł
    D70s, F90, pięć szkieł i coś tam jeszcze

Domyślnie

Ja dziś zrobiłem nieumyślny test mojego D50. Spadł mi z wysokości 4m, na glinę porośniętą z rzadka trawą. Na szczęście był w torbie.... Samo body nie ucierpiało (inaczej bym się pochlastał), gorzej z KIT’owym szkłem. Ułamały się dwie takie prowadnice które trzymały go na gwincie. Nie wiem czy opłaca się naprawiać, bo obiektyw nie był genialny.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów