Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26
    Rozmowny
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

"mirfak" papier załączony w zestawie - firmowy - to papier stosunkowo cienki i jest tam kilka kartek papieru. Nie znam dołączanego "Tetenal archival matte". Ja z marszu zastosowałem posiadany ActiweJet Photo Glossy o gramaturze 230 g/m2 oraz inny nieznanej firmy też Photo Glossy 220 g/m2. Wydruki przy sterownikach oraz ICC jakie zostały zainstalowane przy instalacji drukarki dla papierów Epsona. Przy lekkiej korekcie zdjęcia - wyniki rewelacyjne.
    Sądzę iż będziesz z tej drukarki bardzo zadowolony.
    Pozdrawiam Wist

Domyślnie

Kolega dał mi kilkanaście sztuk EMTEC Glossy-Brillant Pro 240 gr, ale też nie znalazłem ICC. Zresztą uczeni w piśmie na różnych forach nie zostawiają na nim suchej nitki...ale darowanemu

Sent from my iPad using Tapatalk HD
    D300 N105mm f2.8 VR Micro, S17-70mm/2.8-4

Domyślnie

Przepraszam za pozornie głupie pytanie. Posiadam papier matowy i nie jestem do końca pewien, która strona jest do zadruku - ta ustawiona do góry w paczce? Jest nieznacznie gładsza.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
    D300 N105mm f2.8 VR Micro, S17-70mm/2.8-4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirfak Zobacz posta
    Wist,
    doszedłem do podobnych wniosków i zamówiłem L800. D
    Odświeżę trochę ten wątek. Jak oceniasz pracę z tą drukarkę? Minęło już trochę czasu.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    dolnośląskie

Domyślnie

Jeśli chodzi o L800 to mogę sie troche wypowiedzieć, gdyż eksploatuje ja dość mocno przez ostatnie pół roku. Mam mini punkt foto i między innymi drukuje ludziom zdjęcia. Po zużyciu około 3 kompletów tuszy, moge stwierdzić że drukarka bardzo dobrze się sprawuje. Czasem trzeba przeczyścić głowicę ale to normalne i zazwyczaj wystarcza opcja w programie. Poza tym, jakość oraz powtarzalność wydruków stoi na wysokim poziomie. Jedynie na czarno-białych fotografiach można zauważyć delikatne dominanty ale jak to wielu klientów powiedziało ,,im to nie przeszkadza albo tego nie widzą". Drukarka podczas ciągłego drukowania wielu fotografii (ponad 100) może w pewnym momencie spowolnić co jest związane z jakimś rodzajem zabezpieczeń. Nie wiem dokladnie dlaczego tak się dzieje ale mały odpoczynek i ponowne uruchomienie pomaga. Wydruki na płytach też są niczego sobie, polecam płytki z błyszczącą powłoką zamiast matowej

Podsumowując za tę cenę przy tych możliwościach brałbym w ciemno i jeśli ta sztuka odmówi mi posłuszeństwa na pewno kupie kolejną

Domyślnie

Dzięki za opinię. Jak drukarka zarabia na siebie, to faktycznie nie ma się nad czy zastanawiać.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów