Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Wiosna

Domyślnie Wiosna

Nie trafiłem z pogodą (i jak widzę z porą dnia) ale sam fakt, że znalazłem to miejsce oglądając Niemcy na zdjęciach satelitarnych w google map to już sukces

Wiem, wiem proszę mi tu nie jeździć po mnie ... będę pilnował światła, pogody i właściwej obróbki ... fota w wykonaniu Nikonozaura to Mistrzostwo ! Jestem pod jej wielkim wrażeniem !

Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Nie umieszczamy zdjęć w cudzych wątkach, w związku z tym wydzieliłem zdjęcie do nowego tematu
    Pozdrawiam

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Rozumiem, dziękuję. No to na koniec coś innego z tego samego miejsca.

Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Przede wszystkim mam wrażenie problemu z balansem bieli, foty są zimne, a zieleń nienaturalna, powiedziałbym lekko "zjadliwa". Kadry również mogłeś lepiej dobrać. Miejsce jest boskie, ale wcale nie takie łatwe do ogarnięcia.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Zgadzam sie z Andrju... foty sa zimne... dziwny kontrast i jakies takie nie do odebrania....
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Panowie. Dziękuję za wpisy i uwagi. Od razu chcę zaznaczyć, że kolorystyka celowo jest taka w stylu przesyconego HDR. Nawet nie próbowałem użyć właściwego BW. Nie wysilałem się nawet nad obróbką.
    Bardzo spodobały mi się barwy na zdjęciu Andrzeja ale jak widać po cieniu, słońce miałeś ukośnie po lewej czy nawet za sobą. Moje było robione z samego rana / nawet pół godziny za późno / i oczywiście słońce miałem prosto w obiektyw, a także miałem momenty słońca za chmurami. Żeby uzyskać czy też próbować uzyskać taką piękną kolorystykę jak u Andrzeja - plan musiałbym mieć oświetlony. Oczywiście miejsce ma potencjał i zamierzam trafić właściwe oświetlenie. Dzięki Tobie Andrzeju odkryłem piękne tereny do krajobrazów. I to wszystko 33 km od domu - DZIĘKUJĘ za inspirację

PS. Andrzeju ! Czy na pobliskich jeziorach można wędkować ? Wysłałem PW
    Ostatnio edytowane przez Panerai ; 19-05-2013 o 11:57
    Panerai vel Eliot Capone

Uprawnienia umieszczania postów