Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Kambodża

Domyślnie

Kłaniam się w pas. Ostatnie dużo lepsze. Co prawda trochę poszalałeś z obróbką, ale z punktu widzenia treści jest co czytać

Domyślnie

hej, dzięki za miłe słowa a co dokładnie nie tak z obróbka jest (zebym wiedział na przyszłość).

tym czasem dwa kolejne:
    EDIT - bak zdjęcia.

7. Targ w Siem Reap. Kobieta na zdjęciu uraczyła nas cudownymi Liczi (cena 1$/kg)

8. Młody ma marzenie zostać Kung-Fu Fighterem. Zdjęcie zrobione podczas nauki walki Zdjęcie wykonane w "pływającej" wiosce o której opowiem więcej przy następnych zdjęciach. Wrzucam ocenzurowane aby nikogo nie urazić, link do normalnego: http://s4.ifotos.pl/img/IMG3455jp_nrehnsr.jpg
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 08-09-2019 o 13:38

Domyślnie

No dobra. Czuję się jak główny recenzent Twoich zdjęć, a nie wiem czy to jest dla mnie odpowiednia rola, bo sam takich fotografii nie robię. Co z obróbką? W zasadzie nic wielkiego, ale kobiecie po prawej świeci się głowa

Mam wrażenie, że zdjęcia powinieneś był wstawić w odwrotnej kolejności, bo kolejne są lepsze

Domyślnie

No bo powiem Ci, ze kolejne sa z myślą o Tobie wystawiane, takie szersze

Domyślnie

Moja uwaga (OSKARŻCIE MNIE O RASIZM). Lepiej Ci wychodzą te czarno białe zdjęcia. Nie wiem, czy czarni wychodzą lepiej na czarnych zdjęciach, czy co.

Niemniej czasem lecisz z obróbką, uważaj na to. To nie jest klucz do zdjęcia.

8-ka raczej nie wydaje mi się do pokazywania na forum, przynajmniej w tej formie. Tą gwiazdkę to mogłeś sobie odpuścić, albo przenieść do działu fotożart.

7,6 - Dobre. 6 by było bardzo dobre, gdyby nie TA OKROPNA OBRÓBKA. Podejrzewam Silver NX pro ze względu na bardzo punktowe, gradacyjne rozświetlenie pani po prawej. Można było zrobić lepiej te zdjęcie. I to już z poziomu aparatu.

Swoją drogą - masz duże problemy z kompozycją. Choćby 9-więć. Zdjęcia jak z komunii Wujka Heńka - cała rodzina na tle olbrzymiej komody. Oczywiście Henio uciął rodzinie uprzednio nogi. Ale, jako, że miał zapędy na szalonego naukowca, postanowił stworzyć cyborga - i tak oto przeszczepił malutkiej Kasi najpodlejsze stworzenie - swoją teściową. Od tej pory zawsze już wyrastała z głowy malutkiej Kasi. Zrozpaczona rodzina postanowiła powiesić ją na uszach, dopóki rana się nie zrośnie. Szalony Wujek Henio nie zapomniał o sobie - zrobił sobie autoportret z malutką Kasią. Autoportret miał miejsce u proktologa, który w tej chwili bada Wujka Henia (po lewej). Stąd jego wymowny wyraz twarzy. Pilnuj takich rzeczy.
    Ostatnio edytowane przez _Ocean_ ; 23-05-2013 o 19:05

Domyślnie

Osobiście nie cierpię pionowych kadrów. Ale nie ze względu na ten fakt nie podobały mi się te pierwsze kolorowe zdjęcia, które wrzuciłeś MR. Zgadzam się, że za mało w nich było atmosfery miejsca, a i same zdjęcia były jakieś nijakie. Natomiast te trzy czarnobiałe zdjęcia uważam, że są bardzo dobre. I uważam też, że tego powinienes się trzymać. Ciekaw jestem jak one wyglądają w kolorze. Bo w czarnobieli oczywiście mają swój klimat ale w kolorze mogłyby się okazac jeszcze lepsze.
    Sebastian Dziekoński www.fotografzwyspy.pl facebook

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów