Close

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 98

Wątek: Zeiss ikon

Domyślnie

niedługo wrzucę na swoją stronę przemyślenia, mocno subiektywne w temacie M6.

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

no stronę musisz ewidentnie uzupełnić

Domyślnie

aha, jeszcze jedna sprawa drażniąca mnie w ikonie, pewnie kwestia przyzwyczajenia, ale w lajce diody od światłomiarki widać tak, że łeb urywa. w razie nie zdjętego dekielka, lewa mruga jak głupia. od razu widać, że coś nie tak. w Ikonie praktycznie niewidoczne są wskazania i można się przejechać, jak się wierzy trybowi A.

Miasto
    Mauretania

Domyślnie

to fakt - nie daje po oczach ...

Domyślnie

wiem, że jest tryb A, ale żeby cokolwiek zobaczyć, to się trzeba napracować gałką oczną.
    w lejce nawet stievie wonder by zauważył .

Miasto
    Mauretania

Domyślnie

tak lekko stronniczy jesteś - nie jest tak aż bardzo źle

Domyślnie

no pewnie, że nie jest, ja tylko porównuję, skoro mam okazję. tak naprawdę to drobiazgi i kwestia przyzwyczajenia, ale jednak mnie irytują.
    pewnie na siłę się czepiam, za to światłomierze mierzą praktycznie identycznie.
    a że stronniczy ? jak najbardziej, ale staram się na siłę znaleźć plusy w zeisse w porównaniu z M6 i tylko wizjer ( choć już nie plamka) no i tryb A.
    co oczywiście nie znaczy, że zeiss to zły aparat.
    dadanmafak powiedział mi kiedyś tak, jak zapytałem go który obiektyw lepszy.
    jadą dwa motory po autostradzie, jeden 330km/h drugi 337. czy ten drugi jest lepszy od pierwszego ? a jeżeli tak to o ile ?
    a jak się one mają do reszty motorów ?
    i coś w tym jest.
    z tym, że trzeba wziąć cenę pod uwagę, ale patrząc na to, że za używkę zeissa trzeba dać 600-800 EUR a za lejke ca 1000 to tez cenowo tak zeiss nie wygrywa.

Domyślnie

Chyba trochę naginasz rzeczywistość. 600 eur stoi na alle zeiss. A za 1000 to m6, niekoniecznie ttl, bo za m7 to raczej 1500, chyba że trafisz okazję (co może potrwać kilka miesięcy). Za różnicę mam planara 50. W ikonie jak ustawiasz manual to pokazuje ci oba czasy, nastawiny i ten z pomiaru. Dla mnie plamka jest ok, nauczyłem się jej używać. Istotniejszy jest dla mnie czas 1/2000 niż szmaciana cicha migawka. Ikon jest ze mną 2 lata, był dwa razy w podróży. Jakby kto oferował mi zamianę na m7, to nie wiem, czy bym się zamienił.
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Miasto
    Mauretania

Domyślnie

nie chciałem polemizować sam z Cichym by nie było zbyt tendencyjnie ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WojtehP Zobacz posta
    nie chciałem polemizować sam z Cichym by nie było zbyt tendencyjnie ...
    Pytania są tendencyjne!

http://www.youtube.com/watch?v=HEDMWiyNLYE
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów