Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez areekw Zobacz posta
    mianowicie chodzi o to że lampa cały czas błyska pełną mocą, bez względu na ustawienie. zauważyłem to dopiero w momencie, w którym kupiłem drugą lampę yn 560 tyle że w wersji II. Czy jest możliwość że coś w ustawieniach lampy jest nie tak?
    Moc ustawiasz na lampie i tylko takie ustawienie masz.

Poza tym to czy blyska pełną mocą, czy nie to idzie od razu stwierdzić... Nie dość że im mniejsza moc, to wyładowanie lampy jest cichcsze, to jeszcze krótsze. Poza tym wystarczy raz użyć lampy i od razu po zdjęciach będzie wiadomo czy błyska pełną mocą czy zgodnie w ustawioną mocą...

Porównywanie tego jak błyska z drugą lampą nie ma sensu...

Zrób 2 zdjęcia - jedno z mocą lampy ustawioną na 1/2, drugie z mocą 1/64.
    ISO 100, f/8, czas 1/160-1/200, odległość lampy od obiektu - ok 2-3m.

Wtedy stwierdzisz czy lampa zmienia moc, czy nie.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez areekw Zobacz posta
    mianowicie chodzi o to że lampa cały czas błyska pełną mocą, bez względu na ustawienie. zauważyłem to dopiero w momencie, w którym kupiłem drugą lampę yn 560 tyle że w wersji II. Czy jest możliwość że coś w ustawieniach lampy jest nie tak?
    ja mam ten sam problem z wersją III i IV niestety doczytałem i dopytałem się w serwisach ze to powszechne, jak to określił serwisant "problem powtarzalny" uszkadza się regulator siły błysku (napięcia?), niestety nikt tego nie dotknie w serwisie bo nie ma części. Jedyna nadzieja to że jest jeszcze na gwarancji i wymienia na nową i w niej ten "problem powtarzalny" pojawi się jak najpóźniej...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów