Szukaj
Dokładnie! Zależy mi na bezproblemowym HSS, więc ta różnica przemawia na korzyść YN.
Poza tym właśnie mnie olśniło, że przecież mając nadajnik TX i dwa nadajniko-odbiorniki 622 mogę na spokojnych sesjach w plenerze korzystać z pełni korzyści nadajnika, a w sytuacji "reporterskiej" w której przydałaby mi się lampa na sankach (np. sala weselna), mogę wykorzystać jeden z nadajniko-odbiornika na aparacie i z lampą, a TX zostawić w domu. Że też wcześniej na to nie wpadłem :P
Ta nowa wersja TX bez problemów współpracuje z SB600 i 800? Używa ktoś ich z tymi lampami?
SB800 wyzwalany YN 622N-TX testowałem i działa poprawnie ale nie sprawdzałem nigdy z SB600, jednak nigdzie nie znalazłem informacji żeby nie działało, więc powinno być ok.
Mam pytanie. Czy ktoś już testował YN 622N-TX z jednocyfrowym body? Na kilku stronach w liście kompatybilności nie ma jednocyfrowych body, gdzieś znalazłem info, że nie testowane ale powinny działać. Macie jakieś doświadczenie w tej materii?
U mnie, bez problemu działa z D3 i D3s. Podobnie z D800, ale ten jest na liście obsługiwanych aparatów.
Panoramix, dzięki wielkie za odpowiedź.
Mam pytanie czy za pomocą tych wyzwalaczy da się odpalić zdalnie lampę za pomocą np. Zenita podpiętego kabelkiem PC-PC.
Skontaktuj się z nami