Close

Strona 23 z 34 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 339

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekW Zobacz posta
    http://fripers.pl/product_info.php/i...-do-Nikon.html W tym sklepie nadajnik TX jest w cenie 225zł.
    Cena za sztukę. Przy 2 sztukach (na aparat i na lampę po jednej) to już prawie 500 zł (z przesyłką). Ciut drogo.
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    YN-622-TX ma jedną przewagę nad Pixelem - możliwość używania dowolnej lampy przy zdjęciach z krótkimi czasami - mają możliwość ustawienia opóźnienia wyzwolenia. Przy Kingach niestety zrobisz już tylko gasnące światło lampy, która nie ma autoFP.
    Dokładnie! Zależy mi na bezproblemowym HSS, więc ta różnica przemawia na korzyść YN.

Poza tym właśnie mnie olśniło, że przecież mając nadajnik TX i dwa nadajniko-odbiorniki 622 mogę na spokojnych sesjach w plenerze korzystać z pełni korzyści nadajnika, a w sytuacji "reporterskiej" w której przydałaby mi się lampa na sankach (np. sala weselna), mogę wykorzystać jeden z nadajniko-odbiornika na aparacie i z lampą, a TX zostawić w domu. Że też wcześniej na to nie wpadłem :P

Domyślnie

Ta nowa wersja TX bez problemów współpracuje z SB600 i 800? Używa ktoś ich z tymi lampami?

Domyślnie

SB800 wyzwalany YN 622N-TX testowałem i działa poprawnie ale nie sprawdzałem nigdy z SB600, jednak nigdzie nie znalazłem informacji żeby nie działało, więc powinno być ok.

Domyślnie

Mam pytanie. Czy ktoś już testował YN 622N-TX z jednocyfrowym body? Na kilku stronach w liście kompatybilności nie ma jednocyfrowych body, gdzieś znalazłem info, że nie testowane ale powinny działać. Macie jakieś doświadczenie w tej materii?
    Pozdrawiam, Czarek
    blog
    instagram
    instagram2

Domyślnie

U mnie, bez problemu działa z D3 i D3s. Podobnie z D800, ale ten jest na liście obsługiwanych aparatów.

Domyślnie

Panoramix, dzięki wielkie za odpowiedź.
    Pozdrawiam, Czarek
    blog
    instagram
    instagram2

Domyślnie

Mam pytanie czy za pomocą tych wyzwalaczy da się odpalić zdalnie lampę za pomocą np. Zenita podpiętego kabelkiem PC-PC.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Norbs Zobacz posta
    Mam pytanie czy za pomocą tych wyzwalaczy da się odpalić zdalnie lampę za pomocą np. Zenita podpiętego kabelkiem PC-PC.
    Ale jak masz kabel PC-PC, to po co wyzwalacz ??

ps. gniazdo PC na YN-622 jest od podłączenia lampy, nie aparatu.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Ale jak masz kabel PC-PC, to po co wyzwalacz ??
    Powodów może być kilka np. brak gniazda PC w lampie sb-600, mam kabelek 15cm, itp.
    Czyli odpowiedź na moje pytanie z postu wyżej jest:"nie", bo się rozpisałeś i dalej nie wiem?

Strona 23 z 34 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów