Szukaj
Lunaszek, astropchła. Ominęła cię*lektura obowiązkowa?
Mnie nie porwał, może dlatego, że troszkę za dużo kosztował w stosunku do tego co oferował. Albo nie miałem tyle cierpliwości, by polować na okazję.
R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog
Po ile chodzą nowe 503cw z magazynu. 4000 Euro?
flickr / Rolleicord, Canon
No własnie nie chodzą, w tym problem.
Völkchlor
Pięć lat temu nówkę sztukę można było kupić w BH za 6 tys. USD w kicie z obiektywem 80CFE. A jak wiadomo, w jueseju, jest taniej niż na kontynencie.
Swoją drogą, jestem ciekaw, kto z szanownych dyskutantów, którym nie podszedł hasselblad, używał konkretnie modelu 503CW. Bo jeśli opinia została wydana na podstawie starych wersji serii V w stanie szrotowym jakie można zobaczyć na giełdzie w stodole, to opinia taka nie może być miarodajna, wręcz mogę powiedzieć, że krzywdząca.
kwadrat i prostokąt, głównie kwadrat
500 czy 503 to nie ma znaczenia - idea ta sama, spust na dole kręcidełko z prawej. Nie podeszła mi po prostu całkowicie idea focenia tym aparatem w wersji z kominkiem, czyli trzymania szescianika na dłoni i wyzwalania spustu. Moze z pryzmatem było by lepiej ale wątpię by się choćby zbliżyło do C645. Już pomijam ze nawet nie focąc cięzko to jakoś sensownie nosić ze sobą jak nie ma paska..
Zaś co do szrotowatosci, to ja mialem 500kę w stanie idealnym, bez jednej ryski na chromie.
Völkchlor
a ja gdzieś na dole szafy mam jeszcze piękny komplet 500 c/m
i chyba go sobie odkurzę na którąś sesję bo to wspaniały sprzęt!
od prawie 2 lat używam 203FE ... ale jakoś nie mam serca pozbyć się 500 cm .... hmmm....
możliwe, że dobrze zrobiłem![]()
to juz 2 lata minely?
od 2 lat nie uzywalem 203FE, wsyzstko zmienilo sie kilka mies temu
znowu uzywam, a raczej mam, uzywam zadko
ale hassel to hassel, zadne tam contaxy
Road to Manila
Skontaktuj się z nami