Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Obrobka portretu.

Witam.

Ostatnio chcialem podszlifowac troche swoj amatorski warsztat z zakresu obrobki portretu. Niestety z roznych przyczyn mam malo czasu na fotografowanie i nie mam zbyt wiele wlasnego materialu do cwiczenia.
    Jezeli znalazl by sie ktos chetny zeby nie zobowiazujaco udostepnic swoje zdjecie/a w formacie raw bym byl wdzieczny.
    Po wiecej szczegolow prosze pisac.
    Zamieszczam jeszcze jedno ze swoich wypocin.

Pozdrawiam.

Aparat

Domyślnie

Nie wygląda to dobrze, zdjęcie też niezbyt dobre do nauki. Postać "po" wygląda jak wklejona, szczególnie że ją przeostrzyłeś co zmasakrowało przy okazji kontur ust i całe włosy. W pierwszej kolejności zainteresuj się metodą dodge&burn - pro retusz ludzi bez tego nie istnieje. Szczególnie że to nie portret, tylko beauty, a różnica w obróbce pomiędzy nimi jest ogromna, chociaż metody są te same.

Domyślnie

Mnie to straszy. Jest przeostrzone.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Nie wygląda to dobrze, zdjęcie też niezbyt dobre do nauki. Postać "po" wygląda jak wklejona, szczególnie że ją przeostrzyłeś co zmasakrowało przy okazji kontur ust i całe włosy. W pierwszej kolejności zainteresuj się metodą dodge&burn - pro retusz ludzi bez tego nie istnieje. Szczególnie że to nie portret, tylko beauty, a różnica w obróbce pomiędzy nimi jest ogromna, chociaż metody są te same.
    Chcialem tylko nadmienic ze to zdjecie pogladowe. Moze byc przeostrzone bo zostalo wyostrzone po zmniejszeniu troche niedbale wiec przeostrzone. Jezeli chodzi o D&B to techniki nie sa mi obce. Poprostu staram sie nie przesadzic.

Co do lepszych ujec to chyba kiepsko.

Pozdrawiam.
    Aparat

Domyślnie

nie masz lepszych ujęć z tej sesji?
    || 5D + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
    Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf

Uprawnienia umieszczania postów