Szukaj
4 najlepsza
jedynie 4.. pozdrawiam
Dla mnie tylko 1 - ale tak na granicy.
Raz jeszcze pierwszy kadr, jednak bez spacerującego Pana.
Hmmm, zerknę jeszcze jutro, bo dziś padam, ale jest ciut lepiej na moje oko. Czystsza kompozycja po prostu. Niestety do ideału trochę brakuje - nie to tło przede wszystkim. No ale przynajmniej warto było spróbować takiego podejścia, mimo że szału nie ma. Im więcej różnych prób i wniosków, tym więcej szans na rozwój i trafienie jakiejś perełki. Kolega rawa jest wkurzający, bo ciągle mu się (przypadkiem na pewno) trafiają.Natomiast to nie jest reportaż tematyczny, tylko sytuacyjno-kompozycyjny bym powiedział. Więc to dwa różne bieguny tak naprawdę. Jednej kategorii zdjęciowej na forum. Niejaki ranbir kapoor łączy trochę oba światy, a typowych reportażystów jest już trochę więcej (z ostatnich wrzut choćby mackaron). Niestety by temat był ciekawie pokazany, raczej musi być ciekawy już na starcie. A kiedy wywołuje odruch ziewania, to ciężko o emocje u widza niestety. Do ćwiczeń i praktyki - czemu nie. Sam tak czynię czasami - bo łatwo, tanio i bezboleśnie. Ale i pospolicie jednocześnie, więc szału nie należy oczekiwać.
Nie żartuj. Ten spacerujacy gość jest istotnym elementem kompozycji i tworzy temat w kontekście innych stojących. Nadaje tej focie pośrednio sens.
Ty masz tu rożne postawy i kierunki, zdjecie ma głębszy wymiar.
A co zawiera ten kadr bez tego elementu?
Jest pozbawiony sensu.
oko
Właśnie tym się kierowałem robiąc kadr który pokazałem jako pierwszy, dla mnie była to gra kontrastów, "oni" stoją a "on" idzie. Dodatkowo po lewej same nogi, po prawej człowiek.
Zresztą zdjęcie umieściłem tutaj celowo. Ta kompozycja przypadła mi od razu do gustu, widząc z daleka że idzie człowiek czekałem na odpowiedni moment. Najgorsze w tym wszystkim jest to że coś mnie w tym kadrze pociąga jednak nie umiem tego ani uzasadnić ani zrozumieć. Siedzi to gdzieś głęboko w podświadomości. Być może to tylko subiektywny sentyment do zwykłego, przeciętnego zdjęcia.
Ostatnio edytowane przez J1 ; 21-05-2013 o 22:23
Dokładnie!!!
Tak samo z tym stojącym na cokole, co się przysłu****e orkiestrze (?). Można mu powiedzieć: "Pan tu nie stał". Ale zdjęcie straci sens.
Ostatnio edytowane przez Jędrula ; 21-05-2013 o 22:24
sprzęt: fotografuję sercem
Skontaktuj się z nami