Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Problem z AF w D70s

Witam,

Przestal dzialac AF. Przy probie ustawienia ostrosci obiektyw kreci w calym zakresie poczym zamiera - do czasu zwolnienia spustu i ponownego wcisniecia do polowy. Czy ktos sie spotkal z takim problemem? Czy usuniecie tej usterki jest kosztowne?

Pozdrawiam.

P.S. Styki wyczyszczone.
    Ostatnio edytowane przez userpablito ; 02-04-2007 o 22:10

Domyślnie

oj... bolesna sprawa... moim zdaniem serwis. Przykro mi...

Domyślnie

Obejrzyj jeszcze czy nie masz zabrudzonego lustra,potem podnieś je jak do czyszczenia i wydmuchaj "komorę" za nim, być może na czujnikach siedzi paproszek
    D2H,D700, SB800, Jupiter 37A 135, PCS ARSAT H 35 F2,8, Nikkor AiS 28 F2,8, Nikkor 80-200 F2,8, Nikkor 24-70 F2,8, Nikkor 55 F1,2, Nikkor 105 2 DC, Sigma 50 F1,4.

Domyślnie

A ze wszystkimi szkłami tak masz?

Domyślnie

Słuchaj a z jakiej odległości ostrzysz ?? Bo jeśli masz podczepiony obietyw który ostrzy np. od 0,5 metra a ty ładujesz z bliskiej odległości to sie nie dziw taką reakcją......
    Marcin Jędrusiński

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krapkowice

Domyślnie

Efekt taki jak byś miał dekiel na obiektywie
    Najprawdopodobniej jakiś syf na drodze światła do czujnika. Warto przedmuchać całą drogę. Jak nie pomoże to serwis pozostaje niestety

koledzy a ten czujnik, to czaami nie jest na dole korpusu pod lustrem? Może izopropanolem go ...?
    N.50 1.8D, N.85 1.8d, T.12-24, N.18-200VR, SB 800, mieszek, MF 55 PROB, T.17-50, Speedlite 55EX, 70-200 2.8L

Domyślnie

No to jak serwis już można łzaczać łykać melisę na uspokojenie.

U mnie po niewielkim upadku (z 10 cm) tak pechowo zlecial d 70S że przestal chodzić AF (chociaz tylko z obiektywami "mechanicznymi" bo z AF-S rzecz jasna łazi. Co prawda err nawet nie wyświetla, ale kręcić ostrością nie chce. Wylądowal juz w serwisie a tam na dzień dobry czeka się 3 tygodnie. 3 tygodnie mijaja a pan w serwisie poinformował że jeszcze co najmniej tydzień. Co ciekawe jak dzwoniłem w poniedzialek innny pan powiedzial że w tym tygodniu powinni zrobić. Słowem serwis dalej KLAMIE udzielajac informacji, jest niesłowny terminowo i ma bajzel w papierach. Juz 3 razy mnie puyali czy dostarczyłem gwarancję, chociaz przywuiozlem ja na drugi dzień po dostarczeniu aparatu. Po prostu jakiemuś matołkowi nie chcialo się czegoś wpisać w komputerze.

Jednym słowem idę parzyć melisę ...

Ps - podobno nasza konkurencja na C w ogóle wycofuje sie z Polski z serwisem, liczne skargi sprawily, że zamykaja serwis w polsce a aparaty maja byc wysylane na naprawy do Niemiec gdzie ponoć szybciej i mniej problemowo.
    D 300, N 80, Nikon 50 1,8D, Nikon 70-300 VR ED IF G (4-5,6) Nikon 18-70 IF G (3,5-4,5), Nikon 105 VR IF ED (2, Macro, SaBinka 600
    http://www.boaedon.pl

Domyślnie

Porzadne przedmuchanie pomoglo. Dzieki.

Domyślnie

ciekawe, czy w serwisie też tak naprawiają AF?

Uprawnienia umieszczania postów