Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Nocne z Budapesztu

Poddaję pod ocenę krajobraz miejski z ostatniego wypadu weekendowego.
    (tylko nie czepiajcie się podpisu i ramki)

1.

2.
    Z6II | N 14-30 | T 28-75 | S 8 + FTZ + Nodal Ninja R10

Domyślnie

Dla mnie obydwa zdjęcia... świetne...

P.S. Czy zdjęcia nie zostały czasem zrobione ze Wzgórza Gellerta?
    Nikon

Domyślnie

Tak, tylko z 2 różnych miejsc.

Domyślnie

Numer 2 bardzo mi pasuję. Świetne kolorki!
    Fuji

Domyślnie

Pierwsza odsłona mnie ujęła... Wprawdzie nieco krzew w lewym dolnym rogu odciąga wzrok od pięknego widoku, to jednak oceniając całość warto wyróżnić Twoją fotografię...

Ładnie ukazałeś nam ów widok, a jednocześnie Twoja fotografia, może być dobrym przykładem na wykorzystanie kadru 50/50...

T_P_
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Domyślnie

1 ciekawsza z tą zielenią na pierwszym planie. Przygasiłbym jednak trochę żółcie na budynkach.

PS.
    Widzę, że S daje radę ...
    NIKON

Domyślnie

Wybieram dwójkę (mimo że trochę "pocztówkowo"), na jedynce drzewa za bardzo zasłaniają widok.
    Na dwójce natomiast bardzo ładnie domykają kadr od dołu, a luka między drzewami (z lewej strony) pozwoliła na zmieszczenie się także wieży. Wydaje mi się jednak, że wb jest trochę za ciepły.

Domyślnie

Swietne, z naciskiem na 2
    Fotografia prasowa, sportowa, reportaże.
    http://press-shots.blogspot.com/
    Nikon D500, D300s, D80, F65, T 70-300, T 17-50 f/2.8, N 50 f/1.8, S10-20, SB 900, YN 587

Domyślnie

Dziękuję za komentarze. Co do 1, to te krzaki celowo tam się znalazły. Mało tego. Fotę złożyłem z 2 szt, żeby pokazać ten kwitnący w maju bez. Pomimo wielu "strzałów" zdecydowałem się pokazać Wam właśnie tylko te dwa. Cieszę się, że pomimo pocztówkowego charakteru mogą się podobać

Uprawnienia umieszczania postów