Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Wybór plecaka

Domyślnie Wybór plecaka

Witam.
    Nie ogarniam tematu pełno tego wszystkiego.
    Potrzebuję plecak, bo mój już nie starcza.
    Do plecaka musi wejść: N D700 z gripem, N70-200 2.8, N24-70 2.8, N14-24 2.8, N 50 1.8, SaBinka i jakaś drobnica - ładowarka, kable, akumulatory i inne. Miejsce na laptopa nie jest wymagane.
    Nie chcę jakiegoś wielkoluda.
    Kwota do wydania to ok 300zł
    Co polecacie?
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

Lowerpro 400AW, zmiescisz wszystko o czym napisales no i jestes w stanie zmiescic sie w cenie...
    Plecak ma swoje plusy i minusy jak kazdy, na dol plecaka ladujesz rzeczy ktore nie sa czesto uzywane, bo dosc trudno sie wyjmuje.
    Dla mnie dostep do plecaka od strony plecow to spory plus, mozna tez miec dostep do sprzetu bez sciagania plecaka opieraja go na pasku biodrowym.

Domyślnie

Dołączę się do tematu, mam bardzo podobne wymagania co do plecaka jak również kwota, którą chcę wydać się zgadza
    2 lata temu zakupiłem Naneu K3L, okazał się dość ciekawym plecakiem - wytrzymałość bez zarzutu - no może poza paskiem górnym, który się pruje
    Bez problemu mieściło się D300, N50, S10-20, S30, SB600, laptop i duperele.
    Ma jedną dla mnie ważną zaletę, mocowanie statywu (Manfrotto 055xprob) centralnie na plecaku, spód statywu mieści się w otwieranej w dół kieszonce, był dodatkowo dopinany dwoma paskami - mimo swoich gabarytów statyw stabilnie siedział.
    Ma też dość dużą wadę - rozmiar.
    Aktualnie po całkowitej przebudowie sprzętu szukam czegoś do zapakowania - D800, N70-200, N50, N16-35, SB600, 2xSB700 i duperele.
    Polecany Lowerpro 400AW wydaje się spełniać moje wymagania prawie w 100%, natomiast jak wygląda sprawa mocowania statywu? Jedną z bardziej irytujących dla mnie rzeczy jest dyndający kawał "żelastwa"

Pozdrawiam Mirek
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

Flipside 400AW również ma kieszonkę otwieraną w dół + jedną szelkę na środku plecaka. U mnie statyw w tym mocowaniu nie trzyma się zbyt stabilnie - górna szelka jest mocowana do kieszeni plecaka która jest luźna, w rezultacie czego czuję, że statyw "galopuje" na plecach.

Domyślnie

Dziś zakupiłem ten plecaczek, cena dobra - 320zł.
    N70-200 2.8 wchodzi bez problemu z założoną osłoną.
    Jest trochę ciasno ale wszystko się zmieściło. Plecak mógłby być ciut szerszy. Niestety N14-24 2.8 to grubasek, podobnie 24-70 2.8 z odwrotnie założoną osłoną.
    Na siłe wejdą jeszcze dwa obiektywy wielkości 50. Plecaczek fajny, wystarczające miejsce na duperele.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

Czyli kupiles Flipsidea 400? Fajny plecak i dosc tani...
    Faktycznie noszenie statywu na tym plecaku mija sie z celem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Czyli kupiles Flipsidea 400?
    tak

Domyślnie

Zakupiłem plecak, ładnie wszystko się mieści.
    Gabarytowo bardzo mi odpowiada.
    Coś jeszcze w kwestii statywu muszę zrobić (co za ekspert wymyślił taką małą kieszonkę), dodatkowe mocowanie do górnej rączki może rozwiąże sprawę.
    Pozdrawia Mirek

Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

Mozna uzyc szelki co sa po bokach i nimi spiac dodatkowo statyw. Wtedy nic nie "dynda" na boki Przynajmiej tak jest u mnie

Domyślnie

Aż się przeszedłem do sąsiedniego pokoju, żeby obejrzeć plecak. Nie wpadłem na to, że te boczne szelki mają odwrotne zapinanie (męsko-żeńskie) i da się je spiąć razem. Jutro przetestuję

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów