Cytat Zamieszczone przez zgaga Zobacz posta
to juz cos
tylko zeby ciezko pracowac to trzeba tez wiedziec w ktorym kierunku, co zmienic, ja malokrytyczna jestem, bo dla mnie pieknosci na zdjeciu to juz wystarczajacy powod do zachwytu
praca z 4latkiem, coz, mi nie wychodzi, nieusluchane toto i zdjec nielubi, wiec z podstepu trzeba

cos konkretniej co do kadru? ciasniej? szczerzej?

dzieki
zgAGA
Zgadza sie ale nie mozesz oczekiwac, ze dostaniesz gotowe recepty na kazde zaprezentowane tu zdjecie. Pytanie typu: ''cos konkretniej co do kadru? ciasniej? szczerzej?'' pokazuje ze nie masz swiadomosci tego co robisz i odpowiedz na zadane przez ciebie pytanie staje sie bezsensowna poniewaz jesli napisze ci ze jest za ciasno to co zrobisz? Nastepne bedziesz kadrowac szerzej Okazac sie jednak moze, ze kolejne zdjecie bedzie lepsze kadrowane ciasniej I tak w nieskonczonosc.

Musisz to czuc, miec siwadomosc swojej pracy. Jesli kadrujesz ''niepoprawnie'' ale robisz to swiadomie poniewaz taka jest twoja wizja artystyczna to ok ale zeby lamac zasady trzeba je najpierw znac

Co do pracy z 4 latkami to wierz mi, czesto latwiej pracuje sie z dziecmi niz z doroslymi modelkami

Nie trac nadzieji i wal do przodu. Bedzie dobrze