Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Wątek: Torba miejska

RockGod
    Gość

Domyślnie

Co nie zmienia faktu, że te pokazane przez Ciebie torby trochę niepokoją

Domyślnie

Alez bez obaw, zareczam, ze nie sa one niebezpieczne. Obcuje z nimi codziennie i nie lękam sie wcale.
    Tak na serio, to na co "torbie miejskiej", vide tytul watku, calowa warstwa otuliny?

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fludi Zobacz posta
    To Mekko jest ciekawą opcją...jaki model jej masz?
    ...
    Sorry, że tak późno, ale zarobiony jestem
    Jak będę wieczorem w domu mogę sprawdzić, jeśli nadal chcesz.

Pozdrawiam.
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ajt Zobacz posta
    Co do Mekko, to od ponad roku jest już tylko wyprzedaż resztek magazynowych na allegro i praktycznie tylko te modele są jeszcze dostępne. Tech 40 moim zdaniem jest zbyt duża i kanciasta, jak na wygodną miejską torbę. Jednocześnie wkład jest bardzo płaski, body bez gripa wejdzie tam na styk, a Ty chcesz z gripem. Może coś z serii Reporter by podeszło.
    Ja używam Mekko Tech40 i mieszczę D7000 z gripem bez problemu plus 3 obiektywy, lampę, akcesoria, laptop, portfel, telefon, i jeszcze statyw pod klapą...! Może i jest trochę kanciasta, ale jest wygodna, po kilku mięsiącach robi się dość miękka i dopasowuje się do ciała a jednocześnie dobrze chroni sprzęt i jest wykonana z naprawdę dobrych materiałów. Kumpel ma Domke F-3 i szczerze mówiąc nie zamieniłbym się...

Domyślnie

Mam już torbę. Pierwsze spostrzeżenia...
    Dosyć sztywna, ale to ze względu na zastosowaną tkaninę. Według mnie mogłaby by być dłuższa o jakieś 5cm, dzięki temu brulion formatu A4 wchodziłby do jednej z wielu kieszonek o wiele łatwiej. Ciekawy patent z dostępem do przedniej kieszeni z bocznymi zamkami "skrzelowymi", acz według mnie w tego typu torbie zbędne do jest. Podobnie jak i nadmiar kieszonek w przedniej kieszeni, spokojnie połowa z nich by wystarczyła. Szwy nawet całkiem nieźle powykańczane.
    Co do części piankowej na aparat... Myślę, że jest całkiem udana, choć też ma kilka braków; przekładki pionowe mogłyby być ciut dłuższe i po środku mogłoby być jeszcze jedno miejsce na nie (w sensie rzep). Do środka bez większych problemów upchałem D7000+MB-D11, 3 obiektywy i lampę. Szkoda, że nie dało się wsadzić body z przypiętym jeszcze obiektywem. W porównaniu do fotek ajt'a u mnie środek jest jasno oliwkowy, zamiast niebieskiego.
    Teraz zobaczymy tylko jak się sprawdza w praktyce.
    NIKON D750+MB-D16, N50 1.8G, N85 1.8G, N16-35 VR, N24-120 VR, N70-200 VR, N105 2.8G micro, SB-700, Helios 44M, Jupiter 37A

Domyślnie

Posiada ktoś kata orbit 120 dl?

juz się prawie zdecydowałem, macałem nawet, ale może są jakieś opinie ?

Obecnie: D700, N20-35/2.8D, N50/1.8D, N85/1.8G, N80-200/2.8D, N75-300.
    Było: D5000, D300s, S10-20, N35/1.8G, N18-200, N18-55, N55-200.

Domyślnie

Ostatnio kupiłem torbę Think Tank z serii retrospective i polecam bardzo. http://www.skapiec.pl/site/cat/67/comp/2236083

Domyślnie

Mam do sprzedania, wersja brazowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lyto Zobacz posta
    Posiada ktoś kata orbit 120 dl?

juz się prawie zdecydowałem, macałem nawet, ale może są jakieś opinie ?
    Mam i polecam, świetna torba i bardzo pojemna.
    W życiu piękne są tylko chwile.......

Domyślnie

chcialbym przedstawic swoja opinie na temat pewnej torby, ktora dostalem na mikolajki od drugiej polowki
    Torba Nikon/Golla
    Torba jest w stanie pomiescic body z obiektywem + 2 szkla (na sile da sie i lampe upchnac) wiec w sumie body 3szkla i uparty zmiesci lampe. Torba ma tez z przodu kieszen na akcesooria: wejdzie ladowarka zapasowe aku, filtry karty itp pojemna kieszen. Spod utwardzony, scianki sztywniejsze a w srodku mieciutko wylozone. Przegrody na rzep regulowane. Zamkniecie na magnesy wystarczy tylko klape zamknac, na dluzej mozna zapiac tez rzepem. Pasek bardzo wygodny regulowany z miekka gumowa czescia na ramie. Torba z materialu nieprzemakalnego. Moim zdaniem za taka kase torba idealna do podrozy lub wyjscia na miasto. Ryanair akceptuje ja jako 2bagaz podreczny Cena regularna ze strony nikona 270pln do kupienia na allegro za 159pln, w pewnym sklepie byla za 105 i za taka kwote zostala zakupiona, lecz sklep nie ma jej juz w ofercie bo i dla mnie specjalnie ja sciagali zamiast anulowac zamowieni Polecam z czystym sumieniem, solidna, pojemna idelanie na wyjscie i najwazniejsze wygodna na calodzienne zwiedzanie.
    Fx, DX kilka słoików, Eizo, Epson Stylus Pro 9xxx 7xxx

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów