Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Wątek: Torba miejska

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Kiedyś były torby mekko, ale coś mi się stronka nie ładuje... musisz sam spróbować poszukać. Ja kupowałem chyba na alle...

Mam taka nylonową, jest bardzo praktyczna i ma wyciąganą wkładkę...

Moim zdaniem tamrac jest fajną opcją, bo to czego mi brakuje to zewnętrzny "bidon" - boję się cokolwiek wrzucać do środka ze sprzętem.
    .

Domyślnie

To Mekko jest ciekawą opcją...jaki model jej masz?
    Tak w oko wpadł mi TECH 40 http://mekko.pl/produkty/szczegoly/15-tech/tech-t40-75/

Żadne bidony itp. rzeczy wchodzić do niej nie będą. Ta torba jak już wcześniej pisałem ma pomieścić body z gripem i przypiętym obiektywem + drugi obiektyw i lampa. A poza tym fajnie by było jakby było jeszcze miejsce na śniadanie do pracy czy książkę jak idę na kurs. Chodząc tu czy tam w takim miejskim przemieszczaniu nie chcę by się rzucała w oczy, a żebym mógł zabrać to co potrzebuję, czy czasami jakaś bluzę zmieścić.
    Na pozostałe okazje do przenoszenia jak i przechowywania sprzętu foto mam Lowepro Outback 300 i jest dla mnie wystarczająca. Co prawda zastanawiam się czy może jej nie wymienić na jakiś plecak, ale bardziej z gatunku trekkingowo-fotograficzny. Bo jednak czasami staje się ona niezbyt wygodna jak się jedzie na jakąś jednodniową wycieczkę do pochodzenia w górach.
    NIKON D750+MB-D16, N50 1.8G, N85 1.8G, N16-35 VR, N24-120 VR, N70-200 VR, N105 2.8G micro, SB-700, Helios 44M, Jupiter 37A

Domyślnie

Co do Mekko, to od ponad roku jest już tylko wyprzedaż resztek magazynowych na allegro i praktycznie tylko te modele są jeszcze dostępne. Tech 40 moim zdaniem jest zbyt duża i kanciasta, jak na wygodną miejską torbę. Jednocześnie wkład jest bardzo płaski, body bez gripa wejdzie tam na styk, a Ty chcesz z gripem. Może coś z serii Reporter by podeszło.

Domyślnie

Dlaczego jest opróżnianie magazynów? Producent splajtował? Reporter niezbyt mi leży...zbytnio na fotograficzną wygląda. Jeszcze wśród tych MEKKO Briefcase nawet się mi spodobała. http://mekko.pl/produkty/szczegoly/3...fcase-a838-42/
    NIKON D750+MB-D16, N50 1.8G, N85 1.8G, N16-35 VR, N24-120 VR, N70-200 VR, N105 2.8G micro, SB-700, Helios 44M, Jupiter 37A

Domyślnie

Może niektóre modele jeszcze sprowadzają, ale nawet jak na stronie coś jest oznaczone jako dostępne, lepiej spytać przed zamówieniem.
    Tę 838 akurat mam. Właściwie nówka nieśmigana, bo jak już ją kupiłem, to zdecydowałem przejść na Olka OM-D, no i torba zwyczajnie okazała się za wielka. Poza tym jest ciężkawa, no i tak samo jak w przypadku wspomnianej wyżej T40, wkład jest taki, że D200 bez gripa wchodzi od ścianki do ścianki.

Domyślnie

Ooo... A mógłbyś zrobić fotkę wnętrza tej torby pustej, jak i zapakowanej i jeszcze po poszerzeniu jej? Najlepiej by było gdyby dało radę body + obiektywy jakie tam posiadasz...

Domyślnie

Postaram się jutro, ale uprzedzam, że z Nikona chwilowo to mam tylko D200, kit 18-55 i dwa stare manualne szkła, no ale coś tam jeszcze wpakuję do środka

Domyślnie

Może być, czy ewentualnie zastąp jakieś szkło lampą błyskową (taka SB-700 z założony dyfuzorem, mniej więcej w pionie zajmuje tyle samo miejsca co 55-300VR z tulipanem). Jak masz grip to też możesz go dołożyć
    Ewentualnie jak masz więcej coś z Canon'a to też może być, to i tak na jedno wychodzi.
    Od razu wielkie dzięki z góry, za pomoc

Domyślnie

OK, ale na zdjęciach z linku który podałeś, właściwie sporo widać. Zwróć uwagę na jedną rzecz: ta torba ma dwa wkłady. Duży i taki podłużny, z którym nie bardzo wiadomo co zrobić. Niby jest on przeznaczony do położenia na wierzchu, na dużym wkładzie, ale to bez sensu, bo przy każdym wyciąganiu aparatu trzeba go wyjmować. Można poszerzyć torbę i dać go obok, albo po prostu nie używać
    Na spód się nie da, bo całość będzie za wysoka - jest nieco węższy i krótszy od wkładu głównego, więc będąc na górze, częściowo się w nim kryje.
    (przeedytowałem post po wyciągnięciu i dokładniejszym obejrzeniu torby)
    Ostatnio edytowane przez ajt ; 14-05-2013 o 23:48

Domyślnie

Ja już te zdjęcia analizowałem, tylko drażni mnie ich mała rozdzielczość i wolałbym coś większego. Wkładając tylko tą pierwszą zasadniczą wkładkę z apararem i powiedzmy + 2 obiektywy i lampa nie będziesz większych problemów, żeby do środka upchać jeszcze bluzę jakąś..?

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów