Szukaj
Wie ktoś coś na temat wizjera w Psixie? Podobno jest ciemny i słabo pokrywa to co znajdzie się na filmie.
N8008 + S28-70/2.8
Mówisz o pryzmacie? Ciemny to mało powiedziane..
Völkchlor
A czy przy celowaniu przez kominek występują problemy z ciemnością i słabym pokryciem?
N8008 + S28-70/2.8
jak masz jasną scenę to jest okej, ale jak słoneczko nie swieci to tak se.. nie mniej ludzie uzywają, zdjecia robią i żyją.
ale nie oczekuj po średniaku za kilkaset złotych niewiadomo czego, on po prostu bedzie spełniał swoje zadanie - naswietlał film. psiks to taki zenit sredniego formatu.
Ostatnio edytowane przez pastwisko ; 08-05-2013 o 01:53
Völkchlor
Polecam TLRy*, do dwóch koła nawet porządnego Rolleiflexa znajdziesz i jeszcze Ci zostanie na nową, jasną matówkę.
*gdyż ponieważ odbiór ludzi zawsze jest pozytywny, do tego ważą mało, są proste i niezawodne (Rolleiflexy), a obrazek jest pierwsza klasa (super ostry Planar 3.5, choć ja wolałem Tessary 3.5 dla ich magii na pełnej dziurze).
Oczywiście 6x7 jest formatem idealnym, a Mamiya RB67, Mamiya RZ67, Mamiya Super 23 (Universal, Press), Mamiya 7, Bronica GS-1, Koni Rapid Omega, Linhof 220, Linhof Technika 70, Fuji GW670, Plaubel Makina 67, Pentax 67, Graflex XL, wszystko to są piękne aparaty (chyba nic ważnego nie pominąłem).
A ja polece Rolleiflex SL66. Sam czekam na jakas okazje zeby nabyc.
Fuji: X100, X-Pro1, X-T2
Dobra cena na Mamiye C220.
Mam taką, drugiej nie chce, może komuś się przyda.
flickr / Rolleicord, Canon
Uważaj, nie kupuj średniego, popatrz na godziny wypowiedzi! Jak kupisz średni format przestaniesz spać!
przesadnie sluchajac chlopcow z forum mozesz pojsc w skarpetkach. Kup pierwszy aparat, ktory wydaje Ci sie, ze bedzie odpowiadal i najwyzej go sprzedaz z niewielka strata. To co pasuje jednemu nie musi drugiemu.
pzdr.
A.
Skontaktuj się z nami