Szukaj
... ucze sie patrzec i widziec...
i duqa z tego...
hostman22 na C645 nie szkoda żadnej złotówki
A 80/2 jest najlepszym szkłem jakie wyprodukowano do średniego![]()
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in black and white, you photograph their souls” Ted Grant
- Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
- Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...
Da się, da się zrobić reporterkę
Nawet autofocus nie jest potrzebny...
Owszem. Panna młoda trafiła bez pudła.Da się, da się zrobić reporterkę
Nawet autofocus nie jest potrzebny...
R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog
Miałem Bronicę ETRS i Mamiye 645 Pro, obie podobne, ale polecam tę drugą. Obecnie mam SQ-B, bo na szkła do Hassela mnie nie staći Fuji GS 645, który jest świetny optycznie i tyci tyci jeżeli chodzi o gabaryt po złożeniu. Bronka jest bardzo przyjemna, a ponieważ i tak robię nią z kominkiem to nie jest potrzebna mi możliwość podpięcia pryzmatu z pomiarem. Zaletą jest też fakt, że był to na zachodzie sprzęt amatorski (w odróżnieniu od SQ-Ai) i pojawił się stosunkowo późno na rynku więc raczej nie jest wyklepany. Co do szkieł na mam dwie sztuki PS (80/2,8 i 50/3,5) i nie wiem co w nich nudnego, obrazek dają ładny, acz sterylny
![]()
www.stegierski.com -- fujica gs645 pro/nikon d7000, d200/fuji x-e1/voigtländer bessa/artiflex 45
Przez całe dekady powstawały swietne reportaże na manualnych szkłach - i nagle trach! - weszły cyfry i się okazało ze bez AF nie sposób reporterki robić..
Warto pamiętać że jak ktoś nie miał AF, to się uczył ostrzyć manualnie i tyle. Wiadomo ze jak ktoś zasuwa na autofocusie całe zycie, na manualu się pogubi, a jak sie nie pogubi to i tak bedzie mu daleko to sprawnosci kogoś kto foci tylko manualem dobre parę lat. To jak ocenianie ergonomii aparatu na podstawie wizyty w sklepie lub spotkania z kolegą przy piwie i pobawieniu się nim pięc minut.
Sam sobie odpowiedziałeś![]()
Völkchlor
Ostatnio edytowane przez WojtehP ; 09-05-2013 o 13:28
Tym ostatnim z Broniki to żeś przyfasolił... Pożegnanie z Afryką normalnie.
z indiami
Skontaktuj się z nami