wszystkie wspomniane formaty to 120/220. 6x4,5 ma inne zalety. raczej zdecyduj do czego chcesz używać tego aparatu.
pzdr
A
Szukaj
wszystkie wspomniane formaty to 120/220. 6x4,5 ma inne zalety. raczej zdecyduj do czego chcesz używać tego aparatu.
pzdr
A
Mam rb. Mierzylem inne. Została rb. Nie oddam jej juz na pewno. Szkło używam tylko 127mm. Tylko ludzi foce w zasadzie. Polecam. Pokochasz ja
Acha
Statyw raczej jest wymagany...mi to nie przeszkadza.
A 6x7 to fajny format jest. Prawie kwadrat, ale nie kwadrat...
Ostatnio edytowane przez d90 ; 07-05-2013 o 23:16
... ucze sie patrzec i widziec...
i duqa z tego...
Dzięki Tobie zauważyłem, że ETR-S to 6x4,5 a więc to nie do końca to czego szukam. Natomiast ta SQ-A to fajna propozycja. Zauważyłem, że nikt nie skomentował Kiev'a 88, rozumiem, że to nie przypadek?![]()
N8008 + S28-70/2.8
Zamiast kieva polecam araxa60, świetny sprzet za małe pieniądze
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in black and white, you photograph their souls” Ted Grant
Jakbyś pogrzebał w historii to było trochę*wątków o Kievach, Araxie i Hartbleju (nie wiem jak tego krzyżaka odmieniać). W dużym skrócie wskazania były raczej na Araksa/Hartbleja lub Psixa. Ale nie powiem dokładnie. Są tu bardziej oblatani w temacie.
Edyta mówi, że jak powyżej.
R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog
Dla mnie 6x6 to strasznie blisko 6x4.5 jest, a 6x4.5 to jak maly obrazek praktycznie, wiec 6x6 to prawie jak maly obrazekJak sredni format to minimum 6x7, choc to tez blisko 6x6, a 6x6 to blisko 6x4.5, a 6x4.5 to jak maly obrazek. Moze wiec nawet lepiej ten maly obrazek, wiecej zdjec na rolke wchodzi - polecam Nikona
![]()
Faktycznie, wygłupiłem się, nie zrobiłem ani jednego zdjęcia średnim formatem a już wiem, ze 6x4,5 to za mało. Zwracam honor panowie.
Tyle przydatnych opinii a ja nadal nie zdecydowany. (Ale to dobrze, nie śpieszy mi się, nie muszę 'na już')
Yashica 124 chyba będzie najlżejsza, a co do pozostałych to widzę, że wybór jest kwestią głównie subiektywną.
N8008 + S28-70/2.8
Skontaktuj się z nami