Szukaj
Śliczna dziewczyna. Obróbka bardzo mi leży, zaświecone też ze smakiem choć w moim odczuci trochę za mocno są jednak od tego specjaliści na forum którzy na pewno coś doradzą. A teraz najważniejsze - kadrowanie leży. Patrząc na Twój kunszt w obróbce aż się żyły otwierają że nie ma wąskiego kadru (portret z małą GO). Moja ocena to albo szerzej albo wąsko - w tej scenerii. No i kontakt modelki z aparatem przenosi te świetne zdjęcia do innej kategorii. Konkludując zdjęcia technicznie MZ rewelacyjne technicznie ale z uwagi na to co napisałem wyżej ciężkie w odbiorze dla postronnego oglądacza (wyraz twarzy portretowanej zdradza relację z fotografującym a mam na myśli to że widać że pozuje i czeka na wskazówki - tak być nie powinno).
D800 | D700 | Power Pack MB-D10 | AF-D 20-35 2.8 | AF-D 35 2 | AF-D 50 1.4 | AF-D Micro 60 2.8 | AF-D 85 1.4 | AF-D Micro 105 2.8 | AF-D ED 80-200 2.8 | SB-800 | 2x SB-80DX | Mf 055XproB + Sirui G-20
Pytania:
1. Jaka lampa, czy centralnie czy od blendy?
Plusy:
1. Poświecone jak dla mnie pięknie.
2. Kolorki bajka, super to obrobiłeś.
Minusy:
1. Kadrowo fotki są straszne
a)Przede wszystkim... nóżki ta piękna modelka to mogłaby pokazać
b)Poobcinane stopy
c)Dziwny skos
d)Sztuczne odychlenia i poza jakaś taka sztuczna na wszystkich fotkach,
No kompozycyjnie mi się kompletnie nie podoba. Spaprałeś to... poczytaj o kompozycji, mówię to dla Twojego dobra, nie złośliwie, sam czytam i się uczę non stop
Fajnie jakby modelka mogła sobie na luzie usiąść, albo stanąć, cokolwiek byle by nie była tak "ustawiona na siłę". Jakby jednego żonkila urwała i by się nim bawiła też bym się nie obraził. Nóżki centralnie, nie koniecznie rozkrokiem ale przodem...
"Nikon"
Dzięki za komentarze i wskazówki. Niestety nie wypada mi się z Wami nie zgodzić. Najwyższy czas odrobić lekcje z kadrowania i kompozycji... Pocieszające jest to że technicznie nie wypadło źle bo w tym też miałem zaległości
Świeciłem lampą sb-800 w parasolce-softboxie wyzwalaną lampą z body.
Skontaktuj się z nami