Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Ewelina

Domyślnie Ewelina

Hej,
    moje pierwsze próby z lampą, krytyka, rady i wskazówki mile widziane

Domyślnie

Śliczna dziewczyna. Obróbka bardzo mi leży, zaświecone też ze smakiem choć w moim odczuci trochę za mocno są jednak od tego specjaliści na forum którzy na pewno coś doradzą. A teraz najważniejsze - kadrowanie leży. Patrząc na Twój kunszt w obróbce aż się żyły otwierają że nie ma wąskiego kadru (portret z małą GO). Moja ocena to albo szerzej albo wąsko - w tej scenerii. No i kontakt modelki z aparatem przenosi te świetne zdjęcia do innej kategorii. Konkludując zdjęcia technicznie MZ rewelacyjne technicznie ale z uwagi na to co napisałem wyżej ciężkie w odbiorze dla postronnego oglądacza (wyraz twarzy portretowanej zdradza relację z fotografującym a mam na myśli to że widać że pozuje i czeka na wskazówki - tak być nie powinno).
    D800 | D700 | Power Pack MB-D10 | AF-D 20-35 2.8 | AF-D 35 2 | AF-D 50 1.4 | AF-D Micro 60 2.8 | AF-D 85 1.4 | AF-D Micro 105 2.8 | AF-D ED 80-200 2.8 | SB-800 | 2x SB-80DX | Mf 055XproB + Sirui G-20

Domyślnie

Pytania:
    1. Jaka lampa, czy centralnie czy od blendy?

Plusy:
    1. Poświecone jak dla mnie pięknie.
    2. Kolorki bajka, super to obrobiłeś.

Minusy:
    1. Kadrowo fotki są straszne
    a)Przede wszystkim... nóżki ta piękna modelka to mogłaby pokazać
    b)Poobcinane stopy
    c)Dziwny skos
    d)Sztuczne odychlenia i poza jakaś taka sztuczna na wszystkich fotkach,

No kompozycyjnie mi się kompletnie nie podoba. Spaprałeś to... poczytaj o kompozycji, mówię to dla Twojego dobra, nie złośliwie, sam czytam i się uczę non stop

Fajnie jakby modelka mogła sobie na luzie usiąść, albo stanąć, cokolwiek byle by nie była tak "ustawiona na siłę". Jakby jednego żonkila urwała i by się nim bawiła też bym się nie obraził. Nóżki centralnie, nie koniecznie rozkrokiem ale przodem...
    "Nikon"

Domyślnie

Dzięki za komentarze i wskazówki. Niestety nie wypada mi się z Wami nie zgodzić. Najwyższy czas odrobić lekcje z kadrowania i kompozycji... Pocieszające jest to że technicznie nie wypadło źle bo w tym też miałem zaległości

Cytat Zamieszczone przez josephebeloki Zobacz posta
    Pytania:
    1. Jaka lampa, czy centralnie czy od blendy?
    Świeciłem lampą sb-800 w parasolce-softboxie wyzwalaną lampą z body.

Uprawnienia umieszczania postów