Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Domyślnie Nikkor 35mm f2 D

Jak w temacie. Chcialbym sie dowiedziec czy ktos uzywa tego obiektywu z D800. szukalem sampli w internecie, ale nic konkretnego nie znalazlem. Jesli ktos ma to szklo prosze o opinie jak sie sprawuje.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    woj. Lubelskie

Domyślnie

Podpinam się i pytam czy ktoś używa tego szkła z D600

Domyślnie

a co wniosą sample w internecie zestawu 35 f/2 + D800 vs D700 vs D3 itd. przecież na malutkich internetowych przykładach nie zobaczysz między nimi różnicy, więc obrazowanie będzie zasadniczo we wszystkich przypadkach identyczne
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    a co wniosą sample w internecie zestawu 35 f/2 + D800 vs D700 vs D3 itd. przecież na malutkich internetowych przykładach nie zobaczysz między nimi różnicy, więc obrazowanie będzie zasadniczo we wszystkich przypadkach identyczne
    No, nie jest to opinia o jaka mi chodzilo.. :P
    W internecie mozna tez znalesc pelnowymiarowe sample.. ale akurat 35 f2 + d800 nie znalazlem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romek257 Zobacz posta
    W internecie mozna tez znalesc pelnowymiarowe sample.. ale akurat 35 f2 + d800 nie znalazlem
    No chyba mało kto odważa się dawać pełnowymiarowe pliki z D800 . Temat dla mnie tez ciekawy ale nie pod względem analizowania pliku 1:1 ale ogólnej pracy z tą puszką.

Tomek

Domyślnie

NO też mnie właśnie interesuje obrazek z tego szkiełka pod FF
    "Nikon"

Domyślnie

jeszcze tylko 35mm f2 + nokia 3310 i bede usatysfakcjonowany

Domyślnie

@kh29228 dzięki...ale jak widzę sample z PP to mi nogi opadają... tam wiecznie wszystkie fotki mają 1 tonację, nie wiadomo czy wyostrzane, czy obrabiane, czy przemielone (powiększane, pomniejszane) , a o EXIF to można zapomnieć ... także nie wiadomo tak na prawdę z czego są te zdjęcia ;/ Spoko wiem, że chciałeś pomóc.

Sample od kogoś z forum to jedyne wiarygodne sample Zatem błagamy o takie
    "Nikon"

Domyślnie

ale, chodzi Ci ogólnie o 35/2 na pełnej klacie,
    czy ważne jest to, żeby było właśnie na D800?
    DeSiedemset + FE + AF_50/1.4D + AF_35/2D + 105/2.5 AIS + AF_18-35/3.5-4.5D + Tamron 28-75/2.8 + SB600

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów