Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie Html5 z Pano2vr.

Próbowałem najpierw zapytać na panoforum, ale mają ostatnio problemy z rejestracją, więc zapytam tutaj.
    Chciałem przesłać mailem wygenerowaną z pano 2vr panoramę, w formacie html5.
    Niestety, gdy wysyłam pliki powiązane z daną panoramą w tym formacie, na innym kompie panorama się otwiera, ale nie ma obrazu. Z czego może wynikać ten problem? Od razu uprzedzam, że nie interesują mnie pliki w formacie flash czy qt.

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto4deg Zobacz posta
    Próbowałem najpierw zapytać na panoforum, ale mają ostatnio problemy z rejestracją, więc zapytam tutaj.
    Niestety, gdy wysyłam pliki powiązane z daną panoramą w tym formacie, na innym kompie panorama się otwiera, ale nie ma obrazu. Z czego może wynikać ten problem? Od razu uprzedzam, że nie interesują mnie pliki w formacie flash czy qt.

pozdrawiam
    Nie wszystkie przeglądarki wspierają html5 w pełni. Jakiś czas temu sprawdzałem to na ff nie działało chrome z błędami safari w 100%.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    Nie wszystkie przeglądarki wspierają html5 w pełni. Jakiś czas temu sprawdzałem to na ff nie działało chrome z błędami safari w 100%.
    U mnie na ff działa... kurcze jak tu wszystkim dogodzić. Większość odbiorców używa ipadów i iphonów, a te przecież nie wspierają flasha. Czyli co, najlepiej stworzyć panoramę 2w1? Htm5 i flash?

Domyślnie

U mnie na ff działa... kurcze jak tu wszystkim dogodzić. Większość odbiorców używa ipadów i iphonów, a te przecież nie wspierają flasha. Czyli co, najlepiej stworzyć panoramę 2w1? Htm5 i flash?
    najlepiej tak.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Cóż, będzie to zajmowało trochę więcej miejsca na serwerze, ale dam radę. Jeszcze takie pytanie. W jakiej rozdzielczości najlepiej wrzucać wirtualne wycieczki? 1024x768? Na różnych monitorach może to różnie wyglądać, i szukam uniwersalnej rozdzielczości. Wiem, że na ipada (1024x800) czy iphona (500x400) musi być inna niż na kompa.
    Ostatnio edytowane przez foto4deg ; 04-05-2013 o 16:48

Domyślnie

Cóż, będzie to zajmowało trochę więcej miejsca na serwerze, ale dam radę. Jeszcze takie pytanie. W jakiej rozdzielczości najlepiej wrzucać wirtualne wycieczki? 1024x768? Na różnych monitorach może to różnie wyglądać, i szukam uniwersalnej rozdzielczości. Wiem, że na ipada (1024x800) czy iphona (500x400) musi być inna niż na kompa.
    ipad ma 1024x768 nie 800.
    najlepiej jest wymusić lub zasugerować wyświetlanie pełnoekranowe wtedy proporcje nie mają znaczenia.

Domyślnie

jak robisz w autopano to trzeba wrzucac na serwer, wtedy powinno dzialac
    u ciebie bedzie ok i na serwerze i lokalnie
    niech odbiorca sprawdzi jak wrzuci pliki na serwer, albo niech udostepni ftpa

Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Uzywam PTGui i Pano2vrpro
    Rzeczywiście, z ipadem mi się omsknęło.

Domyślnie

pozdrawiam
    nie można na serwerze udostępnić a link mailem wysłac?
    posiadam kolekcję CL-L2, LC-77, 2xLF-1,LC-58,HB-47... i pasek z żółtym napisem

Uprawnienia umieszczania postów