Close

Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 137

Domyślnie

Kup D700 jak Cię stać i Ci potrzebny do pracy, do tego jakieś 35mm 1.8, 85 1.8 i jak funduszy wystarczy to coś w miarę jasnego szerokiego i możesz robić śluby, jak się uprzesz to w większość kościołów obskoczysz tym bez lampy. Lampa może przydać się na weselu. Sprzęt jest dobry, sprawdzony, nieprzeciętny i nie ważne, że ma 12mpx bo 2 lata temu wszyscy o nim marzyli i zdjęcia z niego dalej będą się podobać.

Rób tyle ślubów ile chcesz i za ile chcesz i nie przejmuj się biadoleniem, że nie masz o tym pojęcia,a bierzesz się za to.
    Rób śluby i nie tylko, ćwicz, popełniaj błędy i bądź coraz lepszy. Większość fotografów ślubnych i nie tylko szło taką drogą bo innej w zasadzie nie ma. Jeśli tylko znasz powagę sytuacji i czujesz się na siłach to próbuj.

Rzadko tu się wypowiadam,ale dużo czytam i mam takie spostrzeżenie, że to jest miejsce na wylewanie swojej złości i frustracji jak tylko nadarzy się okazja. Smutne to bo forum powstało po to żeby sobie pomagać.
    D700 , D90 , Sigma 17-35 2.8-4.0 , N85 1.8, N50 1.8, N35 1.8 + SB800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gerpi Zobacz posta
    Kup D700 jak Cię stać i Ci potrzebny do pracy, do tego jakieś 35mm 1.8, 85 1.8 i jak funduszy wystarczy to coś w miarę jasnego szerokiego i możesz robić śluby, jak się uprzesz to w większość kościołów obskoczysz tym bez lampy. Lampa może przydać się na weselu. Sprzęt jest dobry, sprawdzony, nieprzeciętny i nie ważne, że ma 12mpx bo 2 lata temu wszyscy o nim marzyli i zdjęcia z niego dalej będą się podobać.

Rób tyle ślubów ile chcesz i za ile chcesz i nie przejmuj się biadoleniem, że nie masz o tym pojęcia,a bierzesz się za to.
    Rób śluby i nie tylko, ćwicz, popełniaj błędy i bądź coraz lepszy. Większość fotografów ślubnych i nie tylko szło taką drogą bo innej w zasadzie nie ma. Jeśli tylko znasz powagę sytuacji i czujesz się na siłach to próbuj.

Rzadko tu się wypowiadam,ale dużo czytam i mam takie spostrzeżenie, że to jest miejsce na wylewanie swojej złości i frustracji jak tylko nadarzy się okazja. Smutne to bo forum powstało po to żeby sobie pomagać.
    Popieram w 100% każdy kiedyś zaczynał A gadanie takie fotograf za pińcet lub ide na kotleta mnie bardzo drażni, widać jaki co poniektórzy mają stosunek do swojej pracy...
    http://www.kubakoziol.pl - moja pasja, fotografia pejzażu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stach2008 Zobacz posta
    Kolejny juz przypadek "zostania" fotografem ślubnym po zrobieniu pierwszego ślubu znajomych znajomych

Pozdrawiam i powodzenia życzę.
    Sorry za OT, ale może podzielisz się z nami jak trzeba być przygotowanym by chałturzyć, oj, przepraszam, przeprowadzić reportaż ślubny by być godnym tego zajęcia?
    || D610, D750 + Nikkor 35mm f/1.8, Nikkor 85mm f/1.8, SIGMA 20mm f/1.4, Nikkor AF-S 24-120 mm f/4G ED VR || Sony NEX + ZEISS Sonnar T* E 24 mm F1,8 ZA ||

Cytat Zamieszczone przez Benny_Bennasi Zobacz posta
    Nie karmcie trola... typ nie ma bladego ale to KOMPLETNEGO BLADEGO POJĘCIA!!! o tym co chce robić. Stara sie typ o dotację i myśli,że rynek zawojuje robiąc zdjecia za "500" zł i oddając 1500 "obrobionych" zdjęć na drugi dzień... ehhhhhhhhhhh
    ...a kultura za drzwiami ... Gość grzecznie pyta o sprzęt, a został Trollem. Chyba po to jest to forum, aby ludzie wymieniali się uwagami. Chłopie lepiej sobie rób zdjęcai i się nie wypowiadaj, bo takie Twoje "merytoryczne" wypowiedzi są tu zbędne.

Co do sprzętów, to przymierzam się do D7100 i lustro to jest powszechnie uznane za bardzo fajny sprzęt - wg informacji na postach o D7100. Głebia koloru, zakres tonalny, szumy i AF. Jednak to nie to co FX. Co prawda testy to testy, ale D600 ma dużą przewagę nad D700 i znaczącą nad D7100.
    Na potwierdzenie link:
    http://www.dxomark.com/index.php/Cam...Sensor-Ratings
    Ktoś tu pisał o błądzącym AF. Ciekawi mnie również jak z tym AF w D600 porównując do D7100, który ma AF z pewnością nie gorszy od D700.
    D750, N18-35

Domyślnie

Jestem ciekawy jaki przepis na początek zaistnienia w branży foto ślubnej ma Stach2008,

Dziekuję za wsparcie kolegów .. Zastanawiam się bardziej nad N24-70 to reportażu i N85 1.8 do plenerów. Chyba nie jestem pewny stałek na ślubie. Dlaczego wszyscy polecają stałki, skoro Nikon ma w swojej ofercie bardzo dobre szkło reporterskie?

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pudlox Zobacz posta
    Dlaczego wszyscy polecają stałki, skoro Nikon ma w swojej ofercie bardzo dobre szkło reporterskie?
    Pozdrawiam
    1. Światło.
    2. Cena.

P.S. Stałka to nie jest szkło reporterskie?
    N D800, D750, 10.5/2.8G, 16-35/4.0VR, 20/1.8G, 24/1.4G, 35,50,85/1.8G, 60/2.8D, 70-200/2.8GVRII | S 35/1.4

Domyślnie

Jestem ciekawy jaki przepis na początek zaistnienia w branży foto ślubnej ma Stach2008,

Dziekuję za wsparcie kolegów .. Zastanawiam się bardziej nad N24-70 to reportażu i N85 1.8 do plenerów. Chyba nie jestem pewny stałek na ślubie. Dlaczego wszyscy polecają stałki, skoro Nikon ma w swojej ofercie bardzo dobre szkło reporterskie?

Pozdrawiam
    Najlepiej mieć zoomy i stałki ale CCC cena czyni cuda czyli stałki np 28 AFS + 85 AFS razem około 3800 brutto nówki lub jeszcze bardziej budżetowo 35 1,8 i 85 1,8D - razem nówki około 2200 pozwolą od biedy obskoczyć zlecenie ślubne. Nowy nikkor 24-70 kosztuje o 2500 do 4000 więcej.
    Canon do pracy, Nikon z sentymentu

Domyślnie

No jest, ale czy np powiedzmy, że mam fundusz, żeby kupić d700+24-70+85 1.8 to nie będzie lepsze niż dwie stałki? Różnica światła jest aż tak duża, że w kościele muszę robić na 1.8, na sali weselnej i tak zapewne będę dopalać na drugą kurtynę..

Domyślnie

No jest, ale czy np powiedzmy, że mam fundusz, żeby kupić d700+24-70+85 1.8 to nie będzie lepsze niż dwie stałki? Różnica światła jest aż tak duża, że w kościele muszę robić na 1.8, na sali weselnej i tak zapewne będę dopalać na drugą kurtynę..
    Ja mam taki zestaw jak w stopce i uważam że jest on dobrym wyborem*kupiłem jako używki na allegro). Na ślub 24-70 plenerki 80-200 który daje miodny obrazek. Masz cały praktycznie zakres ogniskowych do ślubów, krajobrazów itd. Uważam iż na początek gdzie nie ma się jeszcze obycia, doświadczenia lepiej kupić zooma niż martwić się i przekładać stałki
    Ostatnio edytowane przez QubaKpl ; 09-05-2013 o 14:23
    http://www.kubakoziol.pl - moja pasja, fotografia pejzażu

Domyślnie

Lepsze... to zależy, raczej wygodniejsze. Jakie masz drugie body?
    Ostatnio edytowane przez marcz ; 09-05-2013 o 14:35
    N D800, D750, 10.5/2.8G, 16-35/4.0VR, 20/1.8G, 24/1.4G, 35,50,85/1.8G, 60/2.8D, 70-200/2.8GVRII | S 35/1.4

Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów