sztuka jest sie przyznac do bledu! ale widac ze nawet tego nie potrafia...
Szukaj
sztuka jest sie przyznac do bledu! ale widac ze nawet tego nie potrafia...
Już są uwagi, że całe zamieszanie to dzieło sekty Nikoniarzy![]()
Eee tam - testy na optyczne.pl utracily wiarygodnosc w momencie kiedy wiekszosc szkiel miedzysystemowych zaczela byc testowana glownie na Canonach ktore np.z Tamronami maja najwiecej przypadkow BF/FF(pomijajac ze np 17-50/2.8 dla C jest ciut inaczej zbudowany - ma silnik),potem dobili testem d50(moj trabancik po przeczytaniu testu przestal robic dobre zdjecia i nie wylazi z torby;])
I walk through the valley of death, I will fear no evil,
for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
www.marcinmichno.com
Ale czad - jedyny "zart", ktory mnie rozbawil.A tak na serio to optyczne.pl sie powoli stacza.
DXT> Problemy z BF/FF w Canonie byly jednym z powodow dlaczego kupilem D50+T17-50 inne to m.in. ergonomia, cena, forum itp. A wracajac do optycznych to moze by tak zaczeli testowac szkla nikona przez przejciowki na cannonie - wtedy by juz bylo na 100 obiektywne porownanie obiektywow zwlaszcza w kwestii AF ?![]()
D50+Tamron 17-50/55-200/90 macro + SB-800 + SB-26 + (PQI i SANDISK III 2 GB - uszkodzone)
Tyle ze po takich "testach" na Canonach wychodzi ze dane szkla maja tendencje do BF/FF a z tego co sie dowiedzialem to raczej Canon ma problemy ze szklami niesystemowymi(opinia Canoniera - wlasciciela sklepu)
I walk through the valley of death, I will fear no evil,
for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
www.marcinmichno.com
Photozone.de z jakiegoś powodu podkreśla, że testy szkieł są ściśle przywiązane do danego systemu.
D610 20,35,50,85/1.8G 70-200/4G SB500 GR LX100
bo wielkość matryc i wielkość pikseli ma znaczenie (kilka procent, ale zawsze)
canon i nikon mają te swoje wielkości matryc tak naprzemiennie.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Ale ja nie zadawałem pytaniaRóżnie też wygląda sprawa napędów AF.
D610 20,35,50,85/1.8G 70-200/4G SB500 GR LX100
Skontaktuj się z nami