Szukaj
Nikon N10.5 N35 N85 N80-200 S17-50 YN568
Zapraszam do polubienia strony
Na 5 pies bez oka?
I w jakim celu podajesz przy kazdym zdjeciu wartosc "f"?
Bez jakiego oka? Ma jedno niebieskie, drugie brązoweNie widziałeś nigdy takiego?
A jeśli chodzi o F, to jest zabronione, żeby to podawać? Pomyślałam, ze niektórzy mogą chcieć wiedzieć z jaka przysłoną było robione zdjęcie...
Mi się podoba dwójka, chodź wolałbym mnie krzaków. Ogólnie wolałbym widzieć zdjęcia psów w ruchu. Może jakieś panoramowanie ? Fajnie by też było, jak byś uzyskał mroczny klimat podobny do http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=195654
Bynajmniej. Jeśli jest tylko taka wola fotografującego -- proszę bardzo.
Co do samych zdjęć, starałbym się bardziej zwracać uwagę na kadrowanie i uwiecznianą scenę. Fajnie jakby na fotografiach coś przyciągało uwagę (wzrok psiaka, postawa, sylwetka, gesty), bawiło, pokazywało czworonoga podczas jakiegoś sportu (frisbee, agility), może w ciekawej pozie, ze śmieszną miną, itp.
Jeśli chodzi o aspekty techniczne, najbardziej rzuca się w oczy balans bieli. Na pierwszych dwóch zdjęciach ciepło, a pozostałe wołane bardziej chłodno.
PS Za obcięte uszy na ostatnim tooo…Jeśli decydujemy się już na cięcia, to róbmy to zdecydowanie.
PPS
Myślę, że większość właścicieli psów z niebieskimi oczami (albo jednym okiem) przyzwyczaiło się do tego pytania. Przynajmniej ja…
Szklane oczko.![]()
Ostatnio edytowane przez swider ; 01-03-2013 o 16:39
Nigdy nie widzialem, dlatego tez pytam.
Zakazu podawania wartosci "f" na cale szczescie jeszcze nie wprowadzono, ale kto wie jak to jeszcze bedzie
Co do samych zdjec, to wydaje mi sie ze wszystkie b.duzo stracily na ostrosci.
Podoba mi sie na 4 wyraz twarzy tego psiaka, reszta jak napisal swider.
Pewnie zrobiłam błąd że umieściłam zdjęcia z różnych por roku właściwie. Następnym razem tego nie zrobie..
Kurcze, mogę edytowac :-/
Mój psiak, czyli ten 'jednooki ' husky zna komendę 'foto ' , na która patrzy prosto na mnieCoś pokombinuje żeby kadr następnym razem był ciekawszy,.
Ostatnio edytowane przez bognik ; 01-03-2013 o 22:31 Powód: Łączenie postów
Moim zdaniem ciekawy kadr jest ważniejszy od technicznego wykonania.
I jak już zostało wspomniane ciekawsze zdjęcie będzie takie które coś "opowiada"
1 i 3 wyszłyby lepiej gdybyś ukucnęła, "jednooki" świetnie się skrada - lubię takie![]()
4 i 5 wolałabym by nosy tez były ostre
Skoro Twój psiak zna komendę "foto" to już macie z górkipowodzenia
Teraz trudniejsze zadanie, czyli kot w obiektywie
Co uważacie?
Gdyby łapka zmieściła się w każde to byłoby elegancko!![]()
Skontaktuj się z nami