Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie odbłyśnik do kotleta

Witam

Rogue Flashbender - co myślicie o takim ustrojstwie w zastosowaniu kotletowym jako "odbłyśnik XXL" przy błyskaniu w sufit. Ktoś używał? Gra warta świeczki?
    | FB | BLOG |

Domyślnie

Nawet jako DIY banalne do zrobienia.
    1DmkII 5dmkII 70-200L 50f1.8 85mm 1.4, 28mm 2.8
    edwinzielinski.blogspot.com

Domyślnie

Moim skromnym zdaniem sprawdzi się jak każdy inny. Najlepszy jaki znam to brak odbłyśnika.

Domyślnie

Mam takie cudo tanie jest.
    Zwijasz i do kieszeni. Poreczne.
    Czasem zakładam.
    Bez niego tez sobie poradzisz.
    Ale zawsze to jakiś dodatkowy bajer.
    Lekki bajer...
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi
    d90 - a daje jakieś widoczne rezultaty w doświetlaniu twarzy?

Co do DIY, to pewnie że można ale nie będzie tak funkcjonalne i przede wszystkim wytrzymałe jak ten produkt
    Ostatnio edytowane przez ~lxs ; 30-04-2013 o 21:11
    | FB | BLOG |

Domyślnie

Na twarze to raczej nie jest. Odbić możesz po prostu od białego albo snuta zrobic. Wróciłem właśnie ze ślubu. Miałem to cudo w torbie. Na tzw zapas. Nie wyjalem. Ale ściany białe. Sufit nisko i tez biały...więc odbijalem po prostu. I w usc i w kajpie. luksus taki sie trafil...
    Ale drogie to nie jest warto se kupić. I jak wspomniałem juz - małe i lekkie.
    Do twarzy to zapodaj disha jakiegoś na esbetke. Mam takie coś i polece z czystym sumieniem. Tyle ze do kotleta nie za bardzo wygodne... Kupiłem w pudełku razem chyba z czterema innymi modyfikatorami. Czasem używam.....
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    Na twarze to raczej nie jest. Odbić możesz po prostu od białego albo snuta zrobic. Wróciłem właśnie ze ślubu. Miałem to cudo w torbie. Na tzw zapas. Nie wyjalem. Ale ściany białe. Sufit nisko i tez biały...więc odbijalem po prostu. I w usc i w kajpie. luksus taki sie trafil...
    Ale drogie to nie jest warto se kupić. I jak wspomniałem juz - małe i lekkie.
    Do twarzy to zapodaj disha jakiegoś na esbetke. Mam takie coś i polece z czystym sumieniem. Tyle ze do kotleta nie za bardzo wygodne... Kupiłem w pudełku razem chyba z czterema innymi modyfikatorami. Czasem używam.....
    Pokażesz jak to wygląda i jakiś efekt w postaci zdjęcia?

Domyślnie

moja kilkuletnia pratyka podpowiada, ze najlepszy odbłyśnik to brak odbłysnika a praktyka błyskania
    powaznie nie warto w takie cuda inwestowac.
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ~lxs Zobacz posta
    Dzięki za odpowiedzi
    Co do DIY, to pewnie że można ale nie będzie tak funkcjonalne i przede wszystkim wytrzymałe jak ten produkt
    Zrób coś wpierw sam, a jak nie potrafisz, to nie pisz takich bzdur. Zrób to sam robi się pod własne wymagania, a wytrzymałość zależy tylko od Twojego widzi-mi-się. Lwia część mojego szpeju to właśnie zróbki, które w przeciwieństwie do kupnej tandety, projektowanej, by działało tylko przez jakiś czas, nigdy mnie nie zawiodły.

Uprawnienia umieszczania postów