Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: Monitory Apple?

Domyślnie

Z tego co mówili mi znajomi sadownicy - macbooki, imacze i miniacze bazują na architekturze mobilnej, więc przepaści w wydajności między nimi nie należy się spodziewać.

Do rMBP można podłączyć 3 zewnętrzne monitory, klawiaturę i cokolwieksobie bądź. Ergonomia i jakoś(ć) monitora w imaczu jest zaś conajmniej dyskusyjna - matryca 6bit+2FRC z szczątkowym sterowaniem, lusterko, brak regulacji wysokości...
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 08-05-2013 o 22:36

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Z tego co mówili mi znajomi sadownicy - macbooki, imacze i miniacze bazują na architekturze mobilnej
    Nie wiem jak nowe, ale rozdłubywałem całkiem sporo starszych iMaców 2008-2010 i siedziały normalne desktopowe procesory. Może pamięci w modułach SODIMM coś znaczą, a może tylko wprowadzają w błąd, że im blisko do laptopow?
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Myślę że będę autem jeździł więc imac w czymś takim http://tnij.org/vmq5 może by dał radę A do nowych imaców 2 dyski wejdą? Widziałem fotki jak to w środku wygląda i nie wiem czy gdzieś się upakuje...
    D800, sigma 70-200 2.8, nikkor 50 1.4G, Tamron 17-50 2.8, sb900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Do rMBP można podłączyć 3 zewnętrzne monitory, klawiaturę i cokolwieksobie bądź. Ergonomia i jakoś(ć) monitora w imaczu jest zaś conajmniej dyskusyjna - matryca 6bit+2FRC z szczątkowym sterowaniem, lusterko, brak regulacji wysokości...
    A jakim to sposobem jeśli można spytać? I można je rozszerzyć na łącznie 4, czy będzie kalka na 2 ?

Domyślnie

rMBP ma dwa wyjścia TB i jedno HDMI - w sumie jest w stanie obskoczyć do czterech wyświetlaczy niezależnie

Domyślnie

Widziałem jakiegoś gościa który regularnie woził się z iMacem w podobnej skrzynce, tylko nieco mniej pancernej.

Dwa dyski można wsadzić w dużym - 27". Jest przewidziane miejsce. W mniejszym 21" i starszym 24", na płycie jest dodatkowe złącze SATA, ale trzeba sobie dorobić kabelki i gdzieś upchać dysk. W przypadku wersji cienkich SSD, nie jest to specjalnie trudne. Wystarczy kawałek modelarskiego klejącego rzepa 3M. Brzmi to lipnie, ale na czymś takim montuje się rzeczy którymi można miotać na wszelkie strony i się nie odlepi. Do wykonania, o ile rzecz jasna ktoś się nie boi grzebać w środku, bo wsadzenie łap do takiego kompa się trochę różni od zdjęcia blachy w pececie. Trzeba wyjąć matrycę i odłączyć ją od 4 różnych kabli, w tym z reguły zaklejonego LVDS. Reszta bebechów jest upchana podobnie jak w laptopie.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

To przyznaję sie że jestem mile zaskoczony, bo nawet nie brałem pod uwagę że uciągnie 4 monitory. To chyba rzeczywiście stanie na macbooku jeżeli nie ma dużej różnicy w osiągach, bo taki jeden znajomy "znawca" to stwierdził, że na tych samych parametrach jakieś 59% szybciej lata imac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Nie wiem jak nowe, ale rozdłubywałem całkiem sporo starszych iMaców 2008-2010 i siedziały normalne desktopowe procesory. Może pamięci w modułach SODIMM coś znaczą, a może tylko wprowadzają w błąd, że im blisko do laptopow?
    Sprawdziłem i faktycznie - racja, mocne, niemobilne procki. Ktoś musiał naopowiadać głupot, zawsze warto sprawdzić w specyfikacji.

Domyślnie

Czyli jednak warto się spiąć na imaca czy zostać przy macbooku w takim układzie ? Co byście wybrali?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez campermtb Zobacz posta
    Co byście wybrali?
    Pewnie każdy co innego.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów