Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Na Wołowiec.

Domyślnie Na Wołowiec.

Wspomnienie lata. Zapraszam.

Domyślnie

Przyjemny landszafcik dla oka. Jedyna uwaga to chyba troszkę ostrości mi brakuje.
    "Gdy jestem głodny, otwieram lodówkę, nie odmawiam, gdy proszą na wódkę"

Domyślnie

Rozumiem, że uwaga dotyczy ostrości na górach w tle. Cóż taką przesłonę wybrałem bo z ręki strzał.

Domyślnie

Góry w tle ok., chodziło mi o pierwszy plan.
    Ale tak w ogóle to się czepiam a fotka mi się podoba
    "Gdy jestem głodny, otwieram lodówkę, nie odmawiam, gdy proszą na wódkę"

Domyślnie

Czas masz jeśli dobrze czytam 1/1000, przy przysłonie 5,6. Gdybyś przysłonił 7, 8 a nawet 11 czas nadal miałbyś na tyle krótki, by z ręki było bez problemu, a ostrość(głębia) wzrosłaby znacząco. Fajny widoczek, szkoda tej ostrości na górach zwłaszcza, pierwszy plan do przyjęcia. Czy wyostrzyłeś softem po zmniejszeniu do rozmiarów sieciowych? Bo tu też mogło trochę się posypać. Lekkie zamagencenie (zaróżowienie) nieba zwłaszcza po bokach, bym skorygował.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Czas masz jeśli dobrze czytam 1/1000, przy przysłonie 5,6. Gdybyś przysłonił 7, 8 a nawet 11 czas nadal miałbyś na tyle krótki, by z ręki było bez problemu, a ostrość(głębia) wzrosłaby znacząco. Fajny widoczek, szkoda tej ostrości na górach zwłaszcza, pierwszy plan do przyjęcia. Czy wyostrzyłeś softem po zmniejszeniu do rozmiarów sieciowych? Bo tu też mogło trochę się posypać. Lekkie zamagencenie (zaróżowienie) nieba zwłaszcza po bokach, bym skorygował.
    No nie czas to 1/60 przy 5,6. No i biegłem więc byłem zasapany i miałem chwilę na zatrzymanie i strzał. Do utrzymania było f 5.6 Po zmniejszeniu było trochę wyostrzane po całości.

Domyślnie

No tak rzeczywiście, mój błąd. Ale jest jeszcze problem wyboru punktu ostrzenia czyli odległości hiperfokalnej.
    Ostatnio edytowane przez Duder ; 26-04-2013 o 02:03
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Ciekawe światło i poprawnie opanowana ekspozycja. Jednak jak na moje oko zbyt ciepła kolorystyka, chmury w lewym rogu wpadają w fiolet.

Uprawnienia umieszczania postów