Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Pierwszy ślub

Domyślnie Pierwszy ślub

Wiem forumowiczów

Wczoraj zastałem poproszony o robienie zdjęć na na skubie znajomych znajomego. Mam teraz prośbę, będzie to mój pierwszy ślub więc powiedzcie mi na co nam uważać, na co zwracać uwagę, jak zapanować nad zdjęciami rodzinnymi, Naczy jak mam wszystkich gości, to których zaprosić do zdjęć i jak, żeby mi się nie rozeszli. Jak kadrować itp. proszę o wszystkie praktyczne wskazówki z waszego doświadczenia. Za wszystkie z góry dziękuję
    Pozdrawiam
    Michał

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pudlox Zobacz posta
    Wiem forumowiczów

Wczoraj zastałem poproszony o robienie zdjęć na na skubie znajomych znajomego. Mam teraz prośbę, będzie to mój pierwszy ślub więc powiedzcie mi na co nam uważać, na co zwracać uwagę, jak zapanować nad zdjęciami rodzinnymi, Naczy jak mam wszystkich gości, to których zaprosić do zdjęć i jak, żeby mi się nie rozeszli. Jak kadrować itp. proszę o wszystkie praktyczne wskazówki z waszego doświadczenia. Za wszystkie z góry dziękuję
    Pozdrawiam
    Michał
    Ja to bym uważał aby się za bardzo nie spić bo można af zgubić i będzie klops w postaci rozmytych zdjęć. Nad zdjęciami rodzinnymi w prosty sposób można zapanować ogłaszać poprzez śpiewaka z kapeli że teraz fotograf bedzie robił zdjęcia i zaprasza się wszystkich żeby przyszli. Zaproś wszystkich bo jak komuś powiesz że Ty nie boś brzydki lub brzydka to może się okazać że jak sie weselnicy popiją to mogą Ci manto sprawić. Ustaw wszystko wczesniej chodzi o sprzęt. Bo jak ustawisz ludzi i okaże się żeś wzioł body bez obiektywu to na bank ludzie pójda za stoły. Generalnie trzeba krzyczeć do ludzi bo jak wypici a jeszcze zobaczą żeś cherlawy to cie będą mieć .. no wiesz gdzie. Kadrować na dwa sposoby wszyscy ludzie w kadrze czyli stopy, nogi, brzuchy barki i głowy w kadrze i drugie zdjęcie od przyrodzenia w górę czyli przyrodzenie brzuchy barki i głowy w kadrze. Inne wskazówki dużo kart pamięci lub klisz orwo, schluny ubiór, naładowane baterie, wysokie iso, lampa w górę i głowa do góry bedzie dobrze.
    Ostatnio edytowane przez manfred ; 25-04-2013 o 11:54

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Kadrować na dwa sposoby wszyscy ludzie w kadrze czyli stopy, nogi, brzuchy barki i głowy w kadrze i drugie zdjęcie od przyrodzenia w górę czyli przyrodzenie brzuchy barki i głowy w kadrze.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Dziękuję za pomoc .. Jakich najczęściej używacie obiektywów podczas ślubu?

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Japońskich

Domyślnie

to tymi made in tahailand dupa wyjdzie
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pudlox Zobacz posta
    Dziękuję za pomoc .. Jakich najczęściej używacie obiektywów podczas ślubu?
    Nie da się jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. Każdy używa takich obiektywów jakie są mu potrzebne.
    Ja podczas ślubu używam obiektywy z mojej stopki wyłączając 70-200

Domyślnie

O kurcze - "wyłączając 70-200"? A ja kiedyś musiałem stanąć w wejściu kościoła i użyć 200mm. Ale zrobiłem to jako czysty amator bo przy PM naliczyłem 10 fotografujących. A ja nie znoszę tłoku
    D610, D300s, N35mm f/2D, N85mm f/1.8, N55-200mm f/4-5,6, SB-700 i inne klamoty

Domyślnie

85mm w zupełności mi wystarcza

Domyślnie

85 i to na FX wiec dosyć blisko
    Więc może Sigmą 17-50 2.8 uda mi się wszystko ogrnąć

czy koledzy mogą dodać od siebie jakieś praktyczne porady?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów