Szukaj
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Nie? To nie.
Lepiej milczeć przytomnie i patrzeć...
Snoblesse oblige:
Z tą przytomnością to nie przesadzajmy.
Mam kłopot z komentowaniem Twoich zdjęć. One same za siebie mówią, nie trzeba nic dodawać. No bo ile można chwalić? W samozachwyt popadniesz i gnioty będziesz strzelał.
- Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
- Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...
Dziękuję...
Niestety, zdaję sobie sprawę, że gniotów wrzucam i tak zdecydowanie za dużo.
I to wcale nie są zamierzone prowokacje - po prostu w momencie wstawiania te zdjęcia wydają mi się niezłe...
Snoblesse oblige:
Ty robisz foty z niczego dosłownie. Powiedz czy myślisz w kółko o zdjęciach czy ad hoc strzelasz bo akurat coś widzisz i już wiesz co widzisz?
red light, dark room...
Z niczego? Aby robić zdjęcia nie potrzebuję marznąć w mroźnych, górskich brzaskach ani pocić się w manilskich dzielnicach nędzy. Fotografuję otoczenie i nie uważam, aby ten fakt sam z siebie był powodem do krytyki.
I owszem, często myślę o zdjęciach, kadrując w wyobraźni postrzegane obrazy - jak chyba większość fotografujących.
A drugiej części pytania nie rozumiem.![]()
Snoblesse oblige:
"Z niczego" w sensie "krzoki" itpDodajesz do tego tytuł i robi się zamieszanie. To jest Twój wyróżnik jak najbardziej!
W tej niezrozumiałej sentencji chodziło mi o myślenie o zdjęciu, które zamierzasz zrobić w przyszłości, tylko szukasz odpowiedniej scenerii do jego wykonania. Dopytam jeszcze, czy dużo czasu pochłania to myślenie o zdjęciu? Dzięki za odpowiedź.
red light, dark room...
I znów niechęć do pogodzenia się z faktem, że w "krzokach" też mogą siedzieć obrazy.
Nie, zamiast głowy nie mam maszyny do generowania pomysłów. Owszem, zdarza mi się coś "wymyślić" i próbować potem zrealizować, jednak większość zdjęć jest wynikiem obserwacji na żywo.
PS Zdaję sobie sprawę, że mnie swoimi "dociekaniami" wkręcasz.![]()
Snoblesse oblige:
Skontaktuj się z nami