Close

Strona 70 z 371 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Zastępczaki ładowane są bez problemu. To oryginały są odrzucane.
    NX300 to bardzo fajny aparat. Użytkowo brakuje mi w nim tylko drugiego pokrętła z tyłu. Gdyby je miał, byłby jeszcze wygodniejszy w obsłudze. Częściowo jest to rekompensowane dotykowym ekranem, ale gdyby miał jeszcze pokrętło, byłby ergonomicznie bliski ideału.
    I tutaj wchodzi nx500, który ma dwa kółka

Domyślnie

A NX500 ma interwał? Bo bez niego nadal będzie chaos!
    Na amerykańskiej stronie Samsunga są szczegółowe dane techniczne, ale ani słowa o interwale. Instrukcji jeszcze nie ma do ściągnięcia.
    Ostatnio edytowane przez puch24 ; 06-03-2015 o 23:42

Domyślnie

Dobrze, że jest Chaos , bo bez Was dwóch wątek najpewniej dawno by umarł XD

A tak to użytkownicy NXow mają od kogo czerpać wiedzę
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Chaos umie jeszcze do tego fotografować...

Domyślnie

To ja mam trochę pytań. Część dotyczy nx500 którego jeszcze nie ma na rynku ale będzie lada chwila a częsć ogólnie systemu NX.

1 - nie znalazłem żadnych adapterów typu "speedbooster" dzięki którym można by podpiąć szkła z innego systemu - faktyczny brak czy to kwestia dupowatego poszukiwacza?
    2 - czy samsungach można całkowicie wyłączyć dźwięk robienia zdjęcia?
    3 - czy w czasie filmowania można zrobić zdjęcie ?
    4 - oglądam NX500 i ni cholery nie potrafię rozwiązać kwestii podłączenia zewnętrznego mikrofonu
    5 - na ile dobrze wykonane sa adaptery do szkieł innych systemów (luzy) - możecie polecić konkretne adaptery dobrze wykonane ?
    6 - funkcjonalność aplikacji tabletowo/telefonicznych
    7 - kwestia dostępności szkieł i baterii - czy coś się zmieniło czy nadal jest źle (trochę wątek poczytałem)
    Ostatnio edytowane przez fafniak ; 07-03-2015 o 10:22

Domyślnie

1 - nie znam żadnych adapterów typu "speedbooster" do NX. Prawdopodobnie system jest zbyt mało popularny by producentom się to opłacało. Ale nie szukałem szczególnie.
    2 - migawki mechanicznej nie można wyłączyć.
    3 - nie
    4 - prawdopodobnie przez gniazdo micro USB
    5 - różnie to bywa.
    6 - beznadziejna
    7 - nadal słabo
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

5. Posiadam adaptery do Nikona, M42 oraz OM. Z wykonaniem pewnie różnie bywa. Pierwszy markowy Novoflex, dwa pozostałe no name ze znanego portalu aukcyjnego.
    Wyżej opisałem moje wrażenia odnośnie Novoflex. Tylko ten dzyndzel do odblokowania obiektywu może być irytujący. Trzeba wykazać się zręcznościa i wytrzymałością , na wbijajacy się w palec metalowy dzyndzel, żeby zdjąć obiektyw.

1. 2. 3. 4.
    Pozatym nie mam żadnych zastrzeżeń. Do pozostałych adapterow także.
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FelTom Zobacz posta
    Dobrze, że jest Chaos , bo bez Was dwóch wątek najpewniej dawno by umarł XD

A tak to użytkownicy NXow mają od kogo czerpać wiedzę
    ;D puch to chodząca nxklopedia ;D

Domyślnie

Dużo wiem, a nic nie umiem, w tym robić zdjęć.

A propos adapterów: mam ich kilka, w zasadzie wszystkie no-name, z wyjątkiem jednego, marki Fotga, do Koniki AR. Jest on dobry, ani za ciasny, ani za luźny. Kupiony z Chin na ebay.

- M39 (gwint Leica/Zorki/Fed), kupiony na Allegro. Otwór na obiektyw nie był wyfrezowany dostatecznie głęboko, i po wkręceniu obiektywu nie udawało się go ustawić na nieskończoność - pierścień z tyłu obiektywu, sprzęgający się z dalmierzem aparatów Leica/Zorki, nie mógł wejść dostatecznie głęboko w adapter. Musiałem go ręcznie podfrezować pseudo-Dremelem, co poprawiło sytuację, ale z kolei po tej operacji ten sam pierścień dalmierza przy ustawieniu na nieskończoność zwiera styki Samsungów, i aparaty głupieją. Trzeba czymś izolować styki.

- Minolta MD - no-name, kupiony na Allegro. Jedyny adapter, w którym jest pewien luz

- Nikon F - no-name, kupiony na Allegro, w porządku

- Pentax K - no-name, kupiony na Allegro, w porządku

- Nikon F z pierścieniem do obsługi przysłony, no-name, kupiony z Chin na ebay, w porządku

- Pentax K z pierścieniem do obsługi przysłony, no-name, kupiony z Chin na ebay, w porządku
    Ostatnio edytowane przez puch24 ; 07-03-2015 o 17:21

Strona 70 z 371 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów