Close

Strona 40 z 371 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Ja akurat obiektyw PZ 16-50 już mam, a korpusem NX3000 nie jestem raczej zainteresowany, ale trochę to wkurza, że Brytyjczycy mogą na takim zakupie zaoszczędzić prawie 1/3, bo u nas ten aparat ciągle kosztuje ok. 1600 zł.
    Tak z ciekawości, gdzie i za ile nabyłeś PZ 16-50?

Domyślnie

Na Allegro, za odczuwalnie mniej niż jest teraz oferowany. Nie wahałem się, i nie żałuję, bo wydaje mi się, że to dobry obiektyw - nie zauważyłem jakichś rażących niedostatków optycznych, a użytkowo jest połączeniem najlepszych cech obiektywów 20-50 i 18-55: jest mały, lekki, wygodny w użyciu, ma wewnętrzne ciche ogniskowanie i stabilizację, i nie kręci ryjkiem. Jedyny zauważony niedostatek to słyszalny jednak na filmach szum silnika zooma (ale nie bardzo dotkliwy).
    Ostatnio edytowane przez puch24 ; 23-09-2014 o 11:41

Domyślnie

Faktycznie, jakiś czas temu był na Allegro za całkiem fajne pieniądze (chyba ok. 600 pln), ale akurat wtedy pusty byłem.
    Teraz pojawia się za 999 pln w dwóch wersjach kolorystycznych, ale wzięcia nie ma.
    Poczekam, może trafi się jakaś okazja.
    Może serwisanci znowu się uaktywnią

Domyślnie

No, ja popełniłem wtedy zbrodnię finansową bo też nie powinienem był go kupować, ale kupiłem i nie żałuję. U serwisantów był trochę wcześniej jeszcze taniej, ale okazało się, że tylko na papierze, i złożone zamówienie zostało odwołane przez nich.
    U jednych serwisantów jest teraz za ~1100 - trochę drogo, jeśli za ~1600 można go kupić z aparatem.

To dobry obiektyw, i szkoda wielka, że nie pojawił się jakieś 2 lata wcześniej. Przy nim 20-50 i 18-55 nie mają racji bytu (zwłaszcza ten pierwszy). W aktualnym katalogu 20-50 jeszcze jest, ale nie ma już żadnego aparatu, dla którego byłby wyposażeniem standardowym.
    Ciekawe, z jakim obiektywem standardowym będzie sprzedawany zapowiadany NX400.

Domyślnie

zdaje sie, ze serwisantom to Samsung ucial nogi przy samej dupie i mozna jedynie powiedziec: bylo, minelo. jesli chodzi o 16-50mm to cena z allegro nie byla OK - tyle, ze obiektyw chyba juz 'poszedl' bo nie ma wiecej ofert.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

O co chodzi z tymi serwisantami ?

Wysłane z mojego Nexusa 5

Domyślnie

Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze.

Firmy serwisowe Samsunga miały pewną pulę obiektywów, prawdopodobnie jako części zamienne, na wymianę w przypadku awarii na gwarancji, i zaczęły je tanio sprzedawać, przez swoje sklepy internetowe, a także na Allegro. Prawdopodobnie Samsung uciął tę praktykę po raz pierwszy, gdy Optyczne otwarcie napisały, że przetestowały kupiony tą drogą obiektyw 2,8/20, a m/w jednocześnie na forach zaczęły się dyskusje o tych tanich obiektywach (tak przypuszczam, bo bardzo zbiegło się to w czasie). Po paru miesiącach obiektywy pojawiły się ponownie, ale gdy pojawiły się nowe "tanie" S 2-2,8/16-50, i zaczęto o nich dyskutować na forach, sprzedaż tanich obiektywów znów gwałtownie ucięła się.

Dostępność tych tanich obiektywów była często podawana jako argument za systemem NX, ale oficjalne ceny tych obiektywów wcale nie są atrakcyjne w porównaniu z konkurencyjnymi systemami, czy systemami lustrzankowymi.

Domyślnie

A dlaczego tutaj jest tak mało zdjeć? Wrzucajcie więcej zdjeć z NX300, wzorem naszego wątku o NEXach
    Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18

Domyślnie

Bo ja nie umiem zrobić ładnego zdjęcia, ja tylko piszę o sprzęcie.

Domyślnie

Dzisiaj zakupiłem ten aparacik. Pierwsze wrażenia superpozytywne. Wygoda, szybkość działania, autofokus (!) robią wrażenie. Poza tym całkiem niezłe ISO3200 to nie jest coś do czego przyzwyczaił mnie mój D80
    Czuję jakbym się przeniósł w czasie 10 lat do przodu
    Pozdrawiam
    sTn82

Strona 40 z 371 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów